Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kotyogós kávé főző de melyik...

Kotyogós kávé főző de melyik az igazi?

Figyelt kérdés

Barátnőm imádja a kis kinai sima kotyogósát viszont meg szeretném lepni őt egy "eredetivel".


Én is néztem ... de van ilyen elvileg egy márka van ami a csúcsok csúcsát jelenti a kotyogósban de nem tudom melyik az, hátha ti tudjátok :)



Illetve szerintetek érdemes venni egy kis kézi vagy elektromos darálót mert jobb a kvbabos kvzás vagy mind 1 hogy ő darálja le vagy megevszi a chibo-t :)?



Üdv egy olyan aki soha nem kávézik :)



Illetve ha a kifejezés nem jó hogy "eredeti" akkor melyik az ami elképesztően minősségi és nem ez a gatyi aluminium vacak :)


okt. 14. 15:21
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
27%

Az a gép az igazi, amelyik frissen leőrli a kavébabot es csinál egy finom krémes állagú, habos eszpresszót. Tiszta csemegeillat lesz a konya. Hozzákeverni, higítani tejjel bűn, az olyan lesz mint az o’boy kakaóskávé.

A rövid eszpresszóba megy egy fél kiskanálnyi méz.

Emellé egy sor csokoládé, vagy egy süti. Ez az igazi kávé.

A svédek pl hosszúlőre híg kávét isznak, mind iszod es sosincs vége, tejjel hígitják. Ha az kávé, én barack vagyok

okt. 14. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/27 anonim ***** válasza:
78%

Rengeteg ember szereti a kimondottan mások szerint rossz kávét szóval ezügyben nehéz segíteni.


Ha ő a gagyi kis kínai izéből lejövő csíbót szereti, akkor ne akarj ezen változtatni, ne vegyél neki mást, inkább valami cuki bögrét vagy ilyen csésze szettet vegyél neki.


Én eléggé kávés vagyok, nekem a kávé az krémes, olasz és cukor nélkül iszom, a kotyogós nem tud krémes kávét csinalni, azt csak a nagynyomású gépek tudnak, minden egyes kávét máshogy/másra kell darálni, nem jó ha otthon csinálod, illetve sokat kell kísérletezni. Ahogy a gyártó, amilyenre ledarálja a darált kávét, az úgy jó. Pld egy Vergnano, egy Lavazza Qualità Oro, egy Illy, csak hogy a legjobb kommersz kávékat említsem, sosem lesz, vagy nehezen lesz olyan jó otthon darálva mint a gyártó által ledarált. Én darált kávét veszek, csomoszor hivtak haverok hogy kóstoljam a szuper drága darálós gépük által csinált kávét, hiába volt benne jó kávé, sz4r volt.


Ha a csaj, cukorral és sok tejjel iszi, jó ha marad a kínai kávéfőzőnél és a Tchibónál, úgysem értékelné a "jobbat".

okt. 14. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/27 anonim ***** válasza:
92%
A Bialetti az igazi kotyogós, a többi csak koppintás
okt. 14. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
A kotyogósból van a legolcsóbb 4000 forint es a legdrágább 21.000 ft a bialetti
okt. 14. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/27 anonim ***** válasza:
37%
Én vennék egy saeco márkájú igazi eszpresszort. Annak van kávédaráló része, beleteszed a babot es megőrli. Babokból is érdemes a legdrágábbat venni, mert annak van aromája, illata, krémes állaga. Az olcsó bab kávéja híg, ízetlen, savanyó
okt. 14. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/27 anonim ***** válasza:
77%

Barista oldalak nem javasolják az automat főzőket. Rövid az élettartamuk. És ha rossz a daráló, nem tudsz lefőzni semmit. Ha a főző rész rossz, nem tudsz darálni.

Magas nyomású (min 15 bar) pumpás főző jobban megéri

okt. 14. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/27 anonim ***** válasza:
65%

Hű, azért vannak itt félregondolások rendesen!


Te a Bialetti-re gondolsz, mint "eredeti" kotyogós. De a kotyogós az kotyogós, nem egy űrtechnika, szóval nincs nagy jelentősége, hogy ki gyártja. És már a Bialettiket se olaszországban készítik. Minden jó kávénak az az egyik titka, hogy nem szabad megégetni, tehát nem szabad túlhevíteni főzés közben. A kotyogósnál ezt úgy lehet elérni, hogy közepes szemcseméretű örleményt kell bele tölteni, nem szabad megtömni, csak óvatosan le kell húzni a kosárról a felesleget, hogy szintben legyen. Azután a bojlert forró vízzel kell feltölteni a biztonsági szelepig és nem túl nagy lángon lefőzni. Nagyjából 20-30 másodperc alatt lejön, utána hideg vízzel le kell hűteni a bojlert és ki is lehet tölteni. Általában a kisebb kapacitású (max. 2 személyes) kotyogósok jobb kávét csinálnak, mint a nagyobbak. Sok jó videó van a youtubeon a helyes használatukról.


Aztán a kávét nem daráljuk, hanem őröljük. Egy alap kézi örlő is drágább, mint egy átlagos kotyogós, de megéri megvenni, mert a bolti örlemények túl finomak a kotyogóshoz. Azok inkább a nyomásfokozós gagyi eszpresszó kávéfőzőkhöz vannak beállítva, és az semmiképp se igaz, amit a #2-es írt. Van egy olyan mondás, hogy a nyers kávé 3 évig jó, a pörkölt 3 hónapig az őrölt meg 3 percig. Szóval mindig frissen kell őrölni. Szerintem egy normális kézi örlőt vegyél neki inkább, az is 20-30 ezernél kezdődik. Érdemes az AVX-nél szétnézni ezügyben, ott elég jók vannak ilyen áron. És aki komolyan gondolja a kávéfőzést, annak előbb-utóbb kelleni fog egy barista mérleg is (0,1 g prontosságú).


Én amúgy személy szerint a kotyogósnál jobban szeretem a French Press-t.

okt. 14. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/27 anonim ***** válasza:
28%
Minél egyszerűbb annál jobb , az eszköz legyen rozsdamentes fém ne porcelán meg öntvény(utóbbi leesik százfelé málik.) . Amennyiben készletben veszel külön legyen a daráló rész . A gasztró sznobizmus a spéci kotyogó palackos főző és daráló ez 300 ezer .
okt. 14. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/27 anonim ***** válasza:
25%

Most az a kérdés, hogy a kotyogóssal készült "patkánymérget" szereti -e, vagy magát a kávéfőző típusát?


A Magyar klasszikus kotyogós ez: [link]


De ha az erős kávét szereti amit a kotyogóssal lehet főzni, akkor Szarvasi-forever! [link]

okt. 14. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/27 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm a válaszokat meg lett a márka hála nektek :)


Egyszerű a barátnőm ezen a téren de szeretnék neki egy minőségi kotyogóst nem kell neki a ilyen olyan habos babos csoda még ha nagyon futnak is ezek.


Köszönöm azoknak akik nagyon profin levezették a dolgot látszik hogy értenek is hozzá főleg a 7es, mert így tudom hogy a kézzel darált nem porzik annyira és kotyogóshoz jobb ha picit nagyobb a darab lehet hogy ezért veszek egy Bialetti örlőt is.


Tényleg vannak olyanok akik imádnak beülni egy kvzóba pl egy plázába. hát nem sok mindennel lehet engem kikergetni a világból de azok azokkal az emberekkel akik megfogják és egy kis laptoppal ott ülnek egy fassion kvzóba és órákon át ülnek ott és isszák a szupcsi kv különlegességet na ilyenkor jön belőlem egy instant érzés hogy ott kellene eggyet robbantani ... a világból ki tudnak kergetni ^^


Mi maradunk az ócska kotyogósnál egyszerű mezei halandókként. :)

Persze ahogy én látom egy szóval sem mondom hogy így van és helyes de ez az én kattanásom valaki a bohócokat utálja valaki a pókokat, én a costaKáVézóba ülő designer ufókat

okt. 14. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!