Hogy készül az az igazi menzás babfőzelék?
Azt üzeni az anyósom, rántás nélkül :)
Babot tedd fel vízben, só, vöröshagyma, fokhagyma, bors, babérlevél.
Ha megfőtt, tejfölös habarás.
45 év év menza van mögötte :)
Na, akkor annak a tuskónak, aki privátban mocskol, nesze, paraszt, üzemi szakácskönyv, 100 főre:
8 kg szemes bab, 2.2 kg liszt, 0.4 kg só, 0.005 kg babérlevél, 0.2 kg cukor, 0.5 kg vöröshagyma, 0.06 kg fokhagyma, 1.5 l tejföl, 0.2 l ecet
A jól megmosott, előző nap beáztatott babot hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, tüllbe kötve tesszük bele az ízesítőket.
Puhára főzzük, majd lisztes-tejfölös habarással sűrítjük. Ha kell, cukorral, ecettel, sóval utánaízesítünk és jól kiforraljuk.
Itt meg a csodás üzenet: Mit pofázol itt öregem anyósod 45 év alatt egy tisztességet rántottát ne tudna kifőzni ekkora tudással. Akkora ordenáré kamu a válaszod hogy az én pofámról sül le a bőr nem szégyelled magadat?? 45 év menza bazmeg az!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!