Hogyan kell elkészíteni a régi fajta hagyományos babfőzeléket?Már évek óta nem ettem olyan ízűt 😐
Figyelt kérdés
2021. ápr. 20. 16:28
2/7 anonim válasza:
A szárazbabot este beáztatom. Másnap leöntöm róla a vizet, a tetejére feljött rossz babokat kidobom. Majd felteszem vízben főni, sót, borsot, köménymagot teszek bele, Ha puha már, zsírral paprikás rántást készítek, és berántom.
3/7 anonim válasza:
Fél kiló babhoz 2 közepes fej vöröshagymát dinsztelek, ráteszem a babot, felöntöm füstöltlével, 2-3 babérlevéllel puhára főzöm.
A hagyományos receptnél itt fokhagymás-pirospaprikás rántást kell készíteni és berántani. Kész! (aki akar tesz rá a tányéron tejfölt)
Én a 3-4 gerezd fokhagymát belefőzöm és tejfölösen behabarom.
Anyám berántotta, tett bele tejfölt és pici ecetet meg cukrot.
Nem tudom neked melyik verzió tűnik hagyományosnak, de nekem már a nagyanyám is úgy csinálta ahogy leírtam, tehát nem mondható reformnak.:)
4/7 anonim válasza:
Sós vízben, pár babérlevéllel megfőzöm, majd egy hagymás rántással berántom a korábban jól beáztatott babot.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :)Igen szerintem ez lesz az sima rántással tejföl nélkül,és igen kicsit fokhagymás íze volt,holnap meg is főzöm de még nem tudom mivel talán pörkölt :)
2021. ápr. 20. 19:04
6/7 anonim válasza:
Nagymamám mindig füstölt csülökkel csinálja, nagyon finom, füstölt íze lesz tőle. A fokhagymát se szokta sajnálni belőle ;-)
7/7 anonim válasza:
Kedves Kérdező, megcsináltad a főzikét:)
Hogy sikerült?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!