Mustot mivel szoktatok csinálni, ha nincs az a hagyományos szőlőprésetek? Mivel kéne átszűrni, hogy jó legyen?
Már 2. éve teszek el mustot télire.
Turmixgéppel csinálom, ezután egy nagy fém levesszűrőn szűröm át, és még ezután is egy gézszerű anyagon.
Időigényes, de nagyon egészséges és finom.
Szóval most bontottam fel, és tök jó, hogy nagyon sűrű, mert fel kell vizezni, így még több lesz belőle. De még mindig van benne olyasmi, amit ki kéne szűrni, mert mikor kiöntöm a kancsóból az utolsó pohárnyit, marad az alján apró darabos sűrű.
Nem az a víztiszta gyenge lötty, mint egy dobozos szőlőlé, nyilván.
Mivel lehetne mégis kicsit tisztábbra szűrni?
Nem ismertem ezt a szót, hogy sajtkendő, rákerestem.
Szinte ugyanilyen volt nálam az utolsó lépés, ezt írtam "gézszerű anyag"-nak.
Szerintem nem tudod továbbszűrni.
A borban is marad borseprő az alján, mert azt még ennyire sem szűrik.
Tényleg? :O
Ezt nem tudtam.
Azért írtam ki a kérdést, mert amikor nagy ritkán kaptunk a szomszédtól egy üveg mustot, az teljesen átlátszó volt, mint egy bolti 12%-os szőlőlé.
Azt vajon hogy csinálta?
Nagyon finom volt, nem volt túlvizezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!