Miben jobb vagy miben rosszabb a halászlé bográcsban főtt halászlé mint egy hagyományos bográcsban főtt halászlé?
Elég rosszul tetted fel a kérdést,sőt nagyon hülyén is fogalmaztad meg!
Ezt valahogy így kellett volna:Miben jobb egy fazékban főtt halászlé egy bográcsban főzött halászlétől?
A válasz pedig: A konyhában sokkal egyszerűbb, de kint a szabadban már macerásabb a helyzet.Ott egyszerre kell mindent beletenni a bográcsba(halfej,halhús, haltörzs, belsőségek, vöröshagyma),és miután a hagyma puhára főtt,kezdődhet a passzírozás.A konyhában pedig 3 edénybe rakjuk a három alapanyagot.Kisseb lábasba a belsőséget,közepes lábasba a vöröshagymát kilóként 25 deka, harmadik nagyobb fazékba pedig a csontos halfejet, halhúst, haltörzset.Mindhárom fazékba annyi vizet öntsünk, amennyi ellepi az alapanyagokat.A belsőséget folyton kavarni kell, mert leég.Kb 15 percig kell, aztán át kell passzírozni.Jön utána a halhús, amit némi kihülés után elkezdünk kicsontozni, majd passzirozni.Hosszú munkafolyamat lesz, de addigra a vöröshagyma is jó puhára meg fog főni.Ezt könnyen áttörjük, így a 3 alapanyagot összeöntjük a levükkel együtt, és igy születik meg a jó sűrű alaplé.Ebbe kell belefőzni a korábban besózott patkóalakú halszeleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!