Halászlé passzírozás nélkül?
Úgy tudom, hogy a bajai (és egyéb dunai) halászlevet nem passzírozzák. Viszont azt nem értem, hogy akkor az alaplében lévő halfej, halfarok és az apró halak összes szálkája ott úszkál a levesben a pontyszelet mellett? Vagy hogy van ez?
Köszönöm!
Én csak passzírozott halászlét ismerek, pedig bejártuk a Dunát, Tiszát, Körösök vidékét, utóbbinál horgásztanyánk is volt.
De hogy a kérdésedben felmerült problémára is választ adjak, gondolom leszűrik mint a húslevest és akkor nem kell köpködni a cuccot.
A bajai halászlét úgy szokás tálalni, hogy a leszürt lé van a tálban, a kifött tészta egy másikon és a halszeletek külön tálon(tányéron mellette - és mindenki úgy, azt és annyit szed a tányérjába, ahogy neki megfelel.
A fejet/farkat is fel szokták adni külön tánýeron, mert van, aki szereti ezeket is.
Azaz a lében nem úszkál semmi, emellett a bajai halászlébe csak olyan halat tesznek bele, amit meg is esznek, nincs küln "sürítö" apróhal!
Ahogy előttem is írták tálaláskor aki szereti nem szűri át levet neki benne lesznek a hagyma darabok. Nálunk leszűrjük tálaláskor és külön tesszük a hagymát egy tányérba aki szereti szed magának a levesbe. A tésztát és a halhúst is külön tálaljuk aztán mindenki úgy szedi a sajáttányérjába ahogy szeretné enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!