Szőlőmag eltávolítására (szőlő magozás) passzírozás nélkül tud-e valaki hatékony módszert?
Figyelt kérdés
(főzés? botmixer? bogyók kettévágása? - lekvár készítéséhez kellene)2013. okt. 3. 13:55
1/6 anonim válasza:
??????
A főzés meg a bogyók kettévágása miben befolyásolná a magok létezését szerinted? Nem is értem a kérdést...A botmixer se csinálna velük semmit.
Passzírozni kell vagy köpködni a magokat. Netán a félbevágott szemekből egyesével késsel kiszedegetni, de ahhoz meg sok szerencsét és türelmet.
2/6 anonim válasza:
Ssak a felfőzés és az átpaszírozás lehetséges. a a héjjal nem is lenne baj a lekvárban, de a magot nem jó bennehagyni. keserű, elrontaná az egészet. a botmixer sem simítaná el tökéletesen, csak a héjat. az sűrítésképpen jól is jönne, de a mag nem.
3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm. abból a szempontból lenne érdekes a kérdés, hogy - ahogy írtátok - a lé és a szőlő héja mehet a lekvárba, a mag pedig máshova (akár megszárítva és finomra őrölve vissza a lekvárba)
2013. okt. 4. 09:54
4/6 anonim válasza:
A legegyszerübb, ha félbevágod a szemeket és késheggyel kipiszkálod a magokat. De elég türelemmunka.
5/6 anonim válasza:
Hogy lehet a legegyszerűbb, ha elég türelem munka? :D
6/6 anonim válasza:
Ööö, kedves előző válaszolók, akik osztjátok az észt, és a kérdezőt nézitek hülyének (tisztelet a kivételnek):
egy szívószálat átdugsz a szőlőszemen, és kint is van a magja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!