Mit lehet csinálni a szőlővel? Rengeteg szőlőm lett az idén. Semmi alkoholt nem akarok belőle készíteni, illetve eladni se akarom. Van rá valami jó kis ötletetek?
A szőlő-befőttről egyszer írtam, hogy hülye fejjel ugyanolyan üvegre raktam, mint a püszkét (=máshol egresnek nevezik) és még ráaadásul egymás mellé is raktam őket a polcon. No a szőlő-leves berántva, tejföllel, cukorral nem igazán volt élvezhető. :)))
Befőttként ugyanúgy mint bármely gyümölcsöt, szedd le szemenként nézd át, az egészséges szemeket üvegbe + na-benzonát, kidunsztolod és ha meghűlt, mehet a helyére.
Vagy valóban: kocka alakú müa. dobozt bélelj ki neylon zacsival, öntögesd bele a kifacsart szőlő-levet. Ha megfagyott, zacsit kiveszed, belerakod még egy másik zacsiba is, és így (doboz nélkül) bezacsizva a fagyasztóban szépen megvárják a sorsukat télire. Hidd el, télen minden falat, minden korty vitamin áldás lesz bármilyen formában. Ne hagyd a tőkén, ha már megért.
Mazsolát nem tudsz belőle csinálni, állítólag ahhoz kifejezetten olyan tipus, az a fajta szőlő szükséges! Persze megpróbálhatod, én inkább a gyümölcslét, és a befőttet próbálnám meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!