Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell a túrót áttörni?

Hogy kell a túrót áttörni?

Figyelt kérdés
Úgy tudom h át kell passzírozni egy szitán.

2013. jan. 6. 14:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Én próbáltam krumplinyomóval - több maradt benne, mint ami átjött. Azóta csak villával töröm át, bár biztos ideálisabb a krémes, mint a darabos.
2013. jan. 6. 14:42
 2/9 anonim ***** válasza:
Tésztaszűrőn is megpróbálhatod,de tényleg elég villával is.
2013. jan. 6. 14:57
 3/9 anonim ***** válasza:

Azon a hálós szitaszerűn " legegyszerűbb " :) kis türelemmel és egy fakanál segítségével pár perc alatt azért át lehet préselni, és tényleg csomómentes krémes lesz.

annakidején és is úgy képzeltem, hogy a szitán passzírozás azt jelenti, hogy amibe nagyanyám a lisztet szitálta... gondoltam is akkor, uramisten egy félkiló túrót egy malomkeréknyi szitán?:)))aztán rájöttem, hogy a konyhai dróthálós teaszűrő , vagy a kicsit nagyobb levesszűrő is megfelel erre.

2013. jan. 6. 16:40
 4/9 anonim ***** válasza:
65%
Én is csak egyszerűen villával szoktam, vagy, ha nagyon pépesre és krémesre akarom akkor beledobom a turmixgépbe :)
2013. jan. 6. 17:39
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért az átpaszírozás, és turmixolás óriási kölönbség...

nem lehet mindent magas fordulatszámon átcsapatni, mert egész más lesz az állag, minőség, mint a hagyományos módon áttört túró.

Próbáltam így is, úgy is, de maradok az ősi módszernél, jelen esetben:)

2013. jan. 6. 18:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
5. számból vetted ki a szót :D
2013. jan. 6. 19:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Még jó, hogy nem valami csúnyát írtam XDD))
2013. jan. 6. 19:40
 8/9 anonim ***** válasza:
áh, túrót :D
2013. jan. 6. 20:49
 9/9 anonim válasza:
100%
Emlékszem régen próbáltam, nekem a szitát sikerült áttörnöm a túrón. Azóta botmixer.
2015. ápr. 27. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!