Hogyan kell friss házitejből túrót, tejfölt, vajat készíteni?
Ha áll a tej,akkor a tetejére feljön a zsírtartalom. A legfelső réteg a tejszín,alatta a tejföl.
A tejszínt ha sokáig vered,vaj lesz belőle.
A tejet kissé meg kell melegíteni,hagyni megaludni,és sűrű ruhán keresztül a levét lecsöpögtetni,akkor lesz belőle túró.
Kb.4-5 liter tejből lesz egy kiló túró.
Köszönöm a hasznos tanácsokat, ki fogom próbálni.
Nemrég azt hallottam, hogy a tejet fogyasztás előtt fel kell forralni. Erre miért van szükség?
Igaz,hogy régi kérdés,de:
Az én nagymamám mai napig csinál vajat.Kézi köpülővel már nem bírja,de géppel igen.És nem tejszínből,hanem öreg telfölből kell csinálni.Leszedi a tejszínt és elrakja megaludni,majd ha jó,akkor be a gépbe és csinálja.Sajnos én sem tudom megmondani mikor jó,de ő ránéz,megkóstolja,és megmondja,hogy még fél nap,vagy egy nap,vagy már jó,és akkor megy a gépbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!