Hogyan kell házitejből, tejfölt és vajat készíteni?
Hát, abból nehéz!:)
Inkább próbáld meg a tejszínnel!
A titka, hogy sokáig kell le föl kevergetni gyors tempóban.
De ha nem akar sikerülni, valószínű, hogy nem jó minőségű..:(
A tejföl nagyon egyszerű, nem készíteni kell, csak nagyobb edényben tedd a tejet a hűtőbe(legalább 3-4 litert érdemes), egy nap múlva szedd le a tetejét( ez a tejzsír, amit egyébként tejszínként árulnak). Ha ezt már nem teszed a hűtőbe, hanem szobahőm.-en tárolod, nagyon hamar(kb. fél nap alatt) megsavanyodik, így lesz tejfölöd.
A vaj egy kicsivel macerásabb: mi csináltunk úgy, hogy egy műanyag üvegben rázta a férjem a tejet(fél napig), elkezdenek benne csomók képződni(ez már a vaj!), de még akkor érdemes rázni tovább, mikor végleg megunod, leöntöd róla az írót(így hívják azt a savanyú löttyöt, amúgy azt mondják nagyon egészséges). A vajat meg hagyod kicsöpögni, (nem árt egy kicsit kinyomkodni is) és kész!
Végül is a mechanikus rázó mozgásra kéne valami "eszköz", és akkor nem lenne nehéz...ha találsz erre valami alternatívát, írd meg nekem is légy szíves!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!