Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan készíthetek egyszerű...

Zsombi55 kérdése:

Hogyan készíthetek egyszerű cukrász krémet vajból vagy margarinból (zsiradék, por/-cukor; esetleg izesítő meg színezék) elektromos vagy mekanikus habverő nélkül?

Figyelt kérdés

Például ma is próbálkoztam margarinnból de újra grízes-csomós állagúvá vált. Próbáltam már fakanállal és kézi habverővel is de mind hasonló eredményt kapok.


Elektromos habverős modszert /receptet is szívesen fogadok de nekem nincs olyan gépem és alhol láttam mind csak vékony-rudas keverőkkel láttam, sehol nem találtem régebben árult masszívabb lemezes keverő rudas kézi mixert.


Tehát hagyományos, "őskori" kézi habverőt használo javaslatokat, tanácsokat kérek.. a net amúgy is dugig van elektromos mixert és konyhai robotot használó leírásokkal.



2021. febr. 26. 16:15
 1/8 anonim ***** válasza:
A vaj ne legyen kemény, hanem lágy. Fakanállal addig kell keverni, amíg nem lesz fehér, krémes, akkor bele a cukrot és együtt jól elkeverni.
2021. febr. 26. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Az normális ha kiválik valami olaj/zsír belőle? Keverem keverem s egyszer csak grízes kinézetűvé válik sárgás olaj/zsiradék cseppekel benne. Ez miért van? Ekkor hiába keverem tovább nem lesz már síma. Próbáltam általános 250g vajat, sütő margarint, most utoljára pedig, a csomagolás szerint krémnek valót.
2021. febr. 26. 17:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Először keverd a margarint. Amit ne melegíts meg. Szobahőmérsékletű legyen. Apránként add hozzá a cukrot és keverd habosra.
2021. febr. 26. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

A szobahömérsékletü vajat/margarint közönséges fözökanállal ki lehet keverni - nem verni - habosra, utána hozzáadni a porcukrot és azzal is addig keverni, amíg teljesen egynemü lesz.

A vajat legalább 4-5 óráig tartsd a pulton hütés nélükl, akkor megfelelö lesz a hömérséklete.

Meg rendes márkázott vajat vegyél, ne lightot és ne margarint.

2021. febr. 26. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Felejtsd el a margarint! Ne csak cukrászkrémhez, hanem egyáltalán! Tiltsd ki a konyhádból! :)))


Vajat használj! Nem annyival drágább, mint amennyivel jobb és minőségibb dolgokat tudsz vele készíteni.

2021. febr. 26. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Konkrétan milyen cukrászkrémre gondolsz....


Mert szerintem a többiek másról beszélnek...

EZ a cukrászkrém!

[link]

2021. febr. 26. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

#6 Ah, nem arra, az minden probléma nélkül megy :)

Általános "vajkrém", vagyis minimalisztikusan: vaj + cukor.


Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.

2021. febr. 26. 20:56
 8/8 anonim ***** válasza:
36%
Használhatsz mascarpone-t is....
2021. febr. 26. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!