Hogyan készíthetek egyszerű cukrász krémet vajból vagy margarinból (zsiradék, por/-cukor; esetleg izesítő meg színezék) elektromos vagy mekanikus habverő nélkül?
Például ma is próbálkoztam margarinnból de újra grízes-csomós állagúvá vált. Próbáltam már fakanállal és kézi habverővel is de mind hasonló eredményt kapok.
Elektromos habverős modszert /receptet is szívesen fogadok de nekem nincs olyan gépem és alhol láttam mind csak vékony-rudas keverőkkel láttam, sehol nem találtem régebben árult masszívabb lemezes keverő rudas kézi mixert.
Tehát hagyományos, "őskori" kézi habverőt használo javaslatokat, tanácsokat kérek.. a net amúgy is dugig van elektromos mixert és konyhai robotot használó leírásokkal.















A szobahömérsékletü vajat/margarint közönséges fözökanállal ki lehet keverni - nem verni - habosra, utána hozzáadni a porcukrot és azzal is addig keverni, amíg teljesen egynemü lesz.
A vajat legalább 4-5 óráig tartsd a pulton hütés nélükl, akkor megfelelö lesz a hömérséklete.
Meg rendes márkázott vajat vegyél, ne lightot és ne margarint.





Felejtsd el a margarint! Ne csak cukrászkrémhez, hanem egyáltalán! Tiltsd ki a konyhádból! :)))
Vajat használj! Nem annyival drágább, mint amennyivel jobb és minőségibb dolgokat tudsz vele készíteni.





Konkrétan milyen cukrászkrémre gondolsz....
Mert szerintem a többiek másról beszélnek...
EZ a cukrászkrém!
#6 Ah, nem arra, az minden probléma nélkül megy :)
Általános "vajkrém", vagyis minimalisztikusan: vaj + cukor.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!