Cingi75 kérdése:
Tatárbifszteknek valót hányas lyukú tárcsán kell darálni? Sajnos csak elektromos darálóm van.
Figyelt kérdés
2019. nov. 19. 08:47
1/5 anonim válasza:
Mindegy, szedd ki a húsból az inakat, majd daráld át kétszer, háromszor, amíg a számodra megfelelő állagot el nem éri.
Egyébként, meg egyáltalán nem kell darálni, a húst éles késsel egészen finomra összevágod és fűszerezed.
2/5 anonim válasza:
A legkisebb lyukon szokás átdarálni, akár többször is, mert pástétomállagúnak kell lennie. (Legalábbis a hazai szokásaink szerint)
3/5 mustafa33 válasza:
A legfinomabb tatár vesepecsenyéből (bélszín) van és nem darálással, nem vagdalással, hanem kaparással készül. Ezt úgy végezzük, hogy a bélszín darabot egészben lepucoljuk, kendővel szárazra töröljük,deszkára fektetve éles késsel hosszában kaparjuk. De így csak puha állatorvosilag bevizsgált marha, szarvas, őz vesepecsenyéből készíthető. Más részekből való húst darálni kell, a lehető legfinomabra, ha kell töbször is. Vagdalás nem nagyon jó módszer, az fasírozottakba való. És soha sem disznó! Mert ezt nyersen esszük.
5/5 anonim válasza:
Késsel kaparni, vagy darálni? 1x-, 2x vagy 3x? Kislyukún vagy nagylyukún? Jó kérdések, de feleslegesek, próbáld ki! Èn egyszer darálom,közepes lyukú tárcsával, szeretem, ha "harapós" és nem kocsikenöcs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!