Hogy készititek a rakott tésztát,hogy szaftos legyen?
Bocs, tudom, nem ez volt a kérdés, de nekem ez jött be leginkább, barátnőmtől tanultam:
Húsos rakott tészta (nem pirospaprikás)
(4 adag)
• 30 dkg tészta (lehet: nagy kocka, szarvacska, csavart, rövid makaróni)
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 fej vöröshagyma
• 40-50 dkg darált hús
• 330 gramm tejföl + 0,5 dl tej
• étolaj
• só, bors ízlés szerint
• 2 tk bazsalikom
• 2 tk morzsolt rozmaring
• kb. 15 dkg reszelt sajt
A vöröshagymát és a fokhagymát megfuttatjuk az olajon, összepirítjuk a darált hússal, és a húst teljesen megpirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (tehetünk rá más fűszert is, pl. bazsalikomot, rozmaringot, vagy oregánót).
A tésztát kifőzzük, leöblítjük, hagyjuk lecsöpögni.
A tejfölt összekeverjük a tejjel, sóval, fűszerekkel. A pirított darált húshoz adjuk, egyszer átforraljuk, majd hozzákeverjük a kifőtt tésztához.
Étolajjal kikent sütőtálba tesszük a húsos tésztát, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben 10 percig majd 175 fokon 15-20 percig sütjük.
Tálaláskor kínálhatunk még hozzá tejfölt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!