Szaftos attól lesz, ha több rajta a folyékony (nedves) hozzávaló, mint amennyit a tészta be tud szívni.
Ha megírnád, hogy milyen rakott tésztát szeretnél készíteni, többet tudnánk segíteni.
ápr. 24. 06:34
Hasznos számodra ez a válasz?
2/16 A kérdező kommentje:
Csak dinsztelt hús,tejfel +tészta. Nem is szaftosnak szeretném,csak ne fuladjuk bele..
ápr. 24. 07:18
3/16 anonim válasza:
Nem érthetö, mit értesz a "ne fulladjunk bele" alatt, gondolom, nem magatokra pakoljátok, másként meg nincs értelme.
Ha azt akarod, hogy jó legyen a tészta, akkor ne tegyél bele sok húst, a megpárolt húshoz keverj valamennyi tejfölt, és úgy tedd a megfött tésztára, a hús szaftjából meg önts valamennyit a tetejére, ami majd leszivárog, akkor nem lesz száraz
ápr. 24. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
4/16 anonim válasza:
Sokkal több tejföl kell bele. Mert ha azt hiszed hogy pont jó, azt a mennyiséget még be fogja szívni a tészta.
Az is segít ha szinte szetfozod a tesztat hogy kevesebb nedvesseget tudjon utolag beszivni
ápr. 24. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
5/16 anonim válasza:
A sok tejföltöl ugyan szaftosabb lesz, cserébe rengeteg zsír kerül bele, nehezen emészthetö és rengeteg kalória lesz benne.
ápr. 24. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
6/16 anonim válasza:
Sokkal több folyékony anyag kell rá (tejföl, joghurt, krémsajt, skyr, tejszín) vagy épp ki mit rak bele, mint mondjuk egy rakott zöldéges (pl brokkoli, zöldbab, káposzta) ételbe. A tészta sokkal jobban felszívja, mint a rizs és a zöldség. Éppen ezért, ha azt gondolod, hogy 1 nagy pohár elég akkor használj másfelet és tegyél még alá egy kis vizet is hozzá (1 dl-t kb).
ápr. 24. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
7/16 anonim válasza:
Én besamelt szoktam főzni.
ápr. 24. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
8/16 anonim válasza:
rakok közé desznyózsírt
ápr. 24. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
9/16 anonim válasza:
Hiába főzöd a ragut szaftosra a tészta felissza sutés közben.
Besamell jó lehet vagy ha bolognai némi liszt kell bele.
Tejföltől nem lesz szaftos mert hő hatására megszilárdul.
ápr. 24. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
10/16 anonim válasza:
Egyszerű! Sok szafttal. Persze ez függ attól is, hogy a tészta mennyire van megfőzve és hogy mennyi szaftot vesz fel a későbbiekben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!