Mire használható (még) a turmixgép?
Eddig nem használtunk turmixgépet, de most karácsonyra kaptunk egy rokontól.
Örültem is, mert velünk élő idős nagyszüleimnek rosszak a fogai, mindig mindent úgy kell agyonaprítaniuk. Gondoltam jó lesz ez az ételüket összeaprítani... De...
Azt írja az útmutató, hogy száraz és szilárd ételekhez nem jó, kivéve jégkocka...
Ez azt jelenti, hogy nem apríthatok fel benne mondjuk egy már feldarabolt rántott húst, vagy teszem azt két marék mandulát?!! Akkor nyilván nem... :(((
(Mondjuk azt nem értem, hogy a kőkemény jégkocka miért kivétel???!!!)
Meg amúgy is túl nagy űrtaltalmú,ahogy mindig egy tànyérnyi ételt rakják bele...
De akkor mire használható???
Oké, krémlevesek, vagy krémek homogenizálására... Na de mi olyan ritkán készítünk krémlevest, meg nagyobb mennyiségű sütikrémet.
Ahhoz, hogy mégis kihasználjam előnyeit a gépnek, szeretnék ötleteket kérni, mire használható még???
Viszi a rantott hust is de fel kell onteni vizzel. A turmixgép pürésít.
Amire te gondolsz hogy két marék mandulát aprítanál arra a késes aprító való.
Mi apukámnak míg élt mindent aprítottunk. Pl csirkepaprikást is, nokedlit is. Csak kellett hozzá víz. Úgy lesz turmix. Ha nem raksz vizet és csak szárazon aprítod ugyanúgy nem tudjak a fogatlanok enni. Raadasul pl egy rantott hust egy keses aprito se vinne onmagaban hisz van benne boven nedvessegtartalom hamarabb caomosodik mint apritodik
Azt nem akarom, hogy túlterhelem, és idő előtt tönkremegy, szóval inkább nem fogom erőltetni bele a rántott húst és hasonlókat.
Rokon se járatos ezekben a gépekben, de mindegy.
Valóban előbb utóbb egy aprító kéne.
Na de ha már van ez a turmixgép, (eladni, csereberékni nem akarom),
mire használhatnám?
Vagyis úgy kérdezem, ki milyen ételenél vagy esetleg befőzésekhez (??) használja a sajátját?
Tényleg, pl ha héjastól teszek bele paradicsomot, annak összeaprítja a héját? Gondolom a magjait már nem viszi ketté... De azért folyékonnyá teszi a nyers paradicsomot és elaprózza a haját???
Vagy nyári almám szokott sok lenni, az milyen esetben/formában mehet turmixgépbe?
Mandulát pont nem viszi de normál ételt mint a rántott szelet simán csak kell hozzá némi folyadék.
Ezért is jó krémlevesekhez.
Elsosorban gyumolcsturmix keszitesre valo.
En befozeshez is hasznalom mint pl az altalad is emlitett paradicskm vagy csak a lekvarok turmixolasa. Magot nem viszi de a héjat igen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!