Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet ételeket lefagyas...

Hogyan lehet ételeket lefagyasztani környezetbarát módon, tehát műanyagokat és zacskókat nem használva? Ötletek?

Figyelt kérdés

ma 10:13
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
üveg dobozban
ma 10:20
 2/9 anonim ***** válasza:
Dobozban.
ma 10:32
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
És a fagyasztódban lévő műanyagok (pl. ajtó szigetelése), hűtőközeg? Szerintem sétálj el az északi sarkra és ott nem is kell semmi hozzá. De szigorúan mezitláb, meztelenül, hogy környezetkímélő legyél.
ma 10:35
 4/9 anonim ***** válasza:
41%
Birkabélbe csomagolva.
ma 10:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

3

Igaz.Ha környezettudatos akar lenni,akkor a hűtőgépet mindenképpen mellőznie kell.Hiszen abban rengeteg műanyag található..De van megoldás..Először is készíteni kell egy jégvermet.Ha ez megvan,akkor utána már lehet gondolkodni a tárolóedények milyenségén.

ma 10:45
 6/9 Katona Dius ***** válasza:
100%
Én műanyag dobozban szoktam. Vannak kimondottan fagyaszthatóak, azokat újra lehet használni.
ma 11:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Erős, erre tervezett, jól záródó szögletes (jól pakolható) műanyag dobozokban!

Egy fagyasztott étel általában hónapokat van a fagyasztóban. Eközben a műanyag, nem használódik. Amikor meg nincs lefagyasztva, akkor a szekrényben van, szintén nincs használatban.

A lényeg: Napi szinten 10-szer annyi szennyezést hagysz magad után, mint ezek a dobozok!

Én a második kombi hűtőmet "fogyasztom", de 90%-ban ugyanazokat a műanyag dobozokat használom még mindig, a nagyja biztos, hogy közel 10 éves!!!

Annyi a lényeg, hogy fagyosan nem szabad feszegetni a tetejét, nehogy elpattanjon, vigyázni kell rá, hogy ne menjen tönkre.

Egy komoly szett kiszolgál egy emberöltőt.

Meg egy egész családot.

Egy egész család csak a mosakodásával havonta annyit szennyezi a környezetét, mint azok a műanyag dobozok egész életük alatt, mire kidobásra kerülnek.

Az enyémeken semmiféle használati károsodás nincs, pedig 6-8-10 évesek.

Ha ilyen ütemben "kopnak" még vagy 20 évnyi használat simán van bennük.

A munkába járásomnak kb. havi szinten van akkora karbon lábnyoma, mint azoknak a dobozoknak 20 év alatt. És akkor még nem csináltam semmit, csak bementem dolgozni.

ma 11:10
 8/9 wartburg353s ***** válasza:
Mikroműanyagtól félsz? Nem tudom, a fagyasztás hogyan hat a műanyagra, az viszont tény, hogy a magas hőmérséklet hat, egyszer a kocsiban felejtettünk nyáron egy karton ásvanyvizet, és amikor megbontottuk, rendesen érezni lehetett rajta, a tipikus műanyag szagot meg ízt. Fagyasztott dolgoknál sose tapasztaltam ilyet.
ma 12:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Nyilván üveg lenne a leg kézenfekvőbb mert nem oldódik viszont nagyon sérülékeny.Így maradva műanyag de van ezekből is kimondottan jó minőségű.
ma 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!