Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyi liszt kellet volna a...

Mennyi liszt kellet volna a főzelékbe, hogy már főzelék állaga legyen ne leveses?

Figyelt kérdés
1kg sárga vágott babot főztem meg, a víz ellepte kb 5 centire. 3 púpos kanál liszt +egy 330g tejföl ment bele, hígnak találtam. Még két púpos ek. lisztet tettem, még mindig leves állaga lett így 5 púpos kanál liszttel. Internetről tudok csak főzni, de egy receptet nem láttam ahol 3 kanálnál több lisztet írnak egy főzelékbe. 1 kg mirelithez akkor mennyi liszt kell, hogy ne legyen sűrű csak hígabb de azért főzelék állag??
2023. dec. 8. 19:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ennyi liszttől már csiriznek kellene lennie. Ez 5-6 kiló babhoz való mennyiség. 5 centi víz minek? De ha már ennyi, akkor el kell párologtatni szépen, fedő nélkül.

A habarás módját már jól leírták. Kell a hőkiegyenlítés, azaz nem közvetlenül zúdítod a főzelékbe.

Egy tipp, ha van botmixered: liszt nélkül is lehet sűríteni önmagával. Kiveszel a főzelékből valamennyit (érzésre), és lepépesíted. Majd ezt öntöd vissza. Egészségesebb, mint a habarás vagy rántás.

2023. dec. 9. 08:22
 12/14 anonim ***** válasza:

Ezért is rántok, sokkal könnyebb és nem fogy el ennyi dolog. Tálalásnál teszek tejfölt.

A pürésítés lehet egészségesebb, de számomra fúj és nem pürét akarok. Egyébként barna liszttel és étolajjal a rántás is k.b. egészséges. Én sokat fogytam, miután teljesen átálltam mindenben.

35/F

jan. 9. 11:22
 13/14 anonim ***** válasza:

12. Én írtam a pürésítést, de szerintem félreértetted. Csak egy keveset szoktam leturmixolni, hogy sűrítse. Attól nem lesz az egész krémes.

Ez is így készült:

[link]

jan. 9. 11:32
 14/14 anonim ***** válasza:
Illetve a vajbab egyébként tud hisztis lenni és akkor szórakozni kell vele sokat.
máj. 10. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!