Mennyi liszt kellet volna a főzelékbe, hogy már főzelék állaga legyen ne leveses?
Ennyi liszttől már csiriznek kellene lennie. Ez 5-6 kiló babhoz való mennyiség. 5 centi víz minek? De ha már ennyi, akkor el kell párologtatni szépen, fedő nélkül.
A habarás módját már jól leírták. Kell a hőkiegyenlítés, azaz nem közvetlenül zúdítod a főzelékbe.
Egy tipp, ha van botmixered: liszt nélkül is lehet sűríteni önmagával. Kiveszel a főzelékből valamennyit (érzésre), és lepépesíted. Majd ezt öntöd vissza. Egészségesebb, mint a habarás vagy rántás.
Ezért is rántok, sokkal könnyebb és nem fogy el ennyi dolog. Tálalásnál teszek tejfölt.
A pürésítés lehet egészségesebb, de számomra fúj és nem pürét akarok. Egyébként barna liszttel és étolajjal a rántás is k.b. egészséges. Én sokat fogytam, miután teljesen átálltam mindenben.
35/F
12. Én írtam a pürésítést, de szerintem félreértetted. Csak egy keveset szoktam leturmixolni, hogy sűrítse. Attól nem lesz az egész krémes.
Ez is így készült:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!