Mennyi liszt kellet volna a főzelékbe, hogy már főzelék állaga legyen ne leveses?
megkerdezhetem (csak mert en meg nem csinaltem fözeleket de mar nagyon kellene tanulni ilyet is fözni) a lisztet egyszeruen amikor fözöd akkor rakod bele? nem csomosodik be es lesz olyan klumpas?
Lehet hülye kerdes...
Nem. Habarni a legvégén kell, amikor a bab már teljesen megfőtt. A lisztet a tejföllel csomómentesre el kell keverni egy külön tálban, én kézi habverővel szoktam, de fakanállal is lehet. Utána veszek a főzelék forró levéből és simára keverem a lisztes tejföllel. Ezt a langyos keveréket öntöm vissza a főzelékbe és hagyom, hogy újra fölforrjon (" egyet rottyan") és kapcsolom is le, mert innen már könnyen leég.
Fontos a hőkiegyenlítés, így nem lesz csomós a habarás.
Sok volt a folyadék csak annyi kell rá hogy ellepje.Forrald ki rendesen habarás,rántás után.
10 dkg liszt kevés 1 kg zöldbabhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!