Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyi liszt kellet volna a...

Mennyi liszt kellet volna a főzelékbe, hogy már főzelék állaga legyen ne leveses?

Figyelt kérdés
1kg sárga vágott babot főztem meg, a víz ellepte kb 5 centire. 3 púpos kanál liszt +egy 330g tejföl ment bele, hígnak találtam. Még két púpos ek. lisztet tettem, még mindig leves állaga lett így 5 púpos kanál liszttel. Internetről tudok csak főzni, de egy receptet nem láttam ahol 3 kanálnál több lisztet írnak egy főzelékbe. 1 kg mirelithez akkor mennyi liszt kell, hogy ne legyen sűrű csak hígabb de azért főzelék állag??
2023. dec. 8. 19:20
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Hagyományos aldis búzalisztet használtam.
2023. dec. 8. 19:21
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Tul sok volt a viz. Es a tejfol is higitja. Csak anny8t vizet tegyel hogy max egy centire lepje el
2023. dec. 8. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
Várj egy kicsit, ahogy hűl, megy ki belőle nedvesség és még sűrűsödik.
2023. dec. 8. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Kevesebb víz és kb ennyi liszt. Én fél kilóhoz szoktam 2 evokanallal tenni. De eppenhogy ellepi
2023. dec. 8. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha 5 centire lepte, a víz, az nagyon sok. A tejföl is sok, az is hígítja.
2023. dec. 8. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
34%

megkerdezhetem (csak mert en meg nem csinaltem fözeleket de mar nagyon kellene tanulni ilyet is fözni) a lisztet egyszeruen amikor fözöd akkor rakod bele? nem csomosodik be es lesz olyan klumpas?

Lehet hülye kerdes...

2023. dec. 8. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
87%

Nem. Habarni a legvégén kell, amikor a bab már teljesen megfőtt. A lisztet a tejföllel csomómentesre el kell keverni egy külön tálban, én kézi habverővel szoktam, de fakanállal is lehet. Utána veszek a főzelék forró levéből és simára keverem a lisztes tejföllel. Ezt a langyos keveréket öntöm vissza a főzelékbe és hagyom, hogy újra fölforrjon (" egyet rottyan") és kapcsolom is le, mert innen már könnyen leég.


Fontos a hőkiegyenlítés, így nem lesz csomós a habarás.

2023. dec. 8. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
32%
Legközelebb fordítva csináld , le piritasz 4-kanál lisztet csak úgy natúrba állandó kevergetés közben míg meg nem barnul kisé és utána öntöd hozzá a babbot vizet , és hagyod főni .
2023. dec. 8. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
91%
egyet rottyanásnál azért több idő kell a lisztes habarásnak, mert ki kell belőle főjön a lisztes íz, ezt néhány percnyi (3-5) rotyogásnak szokták még ajánlani
2023. dec. 8. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Sok volt a folyadék csak annyi kell rá hogy ellepje.Forrald ki rendesen habarás,rántás után.

10 dkg liszt kevés 1 kg zöldbabhoz.

2023. dec. 9. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!