Kimaradt lencse főzelékből lehet vmit késziteni?
Figyelt kérdés
Nagy csomó lencse főzelék maradt ki nálunk, és nem akarom kidobni, nincs vmi jó ötlet h mit csináljak belőle?2014. jan. 7. 10:49
1/9 anonim válasza:
Lehet belöle lencsegulyást: füstölt húsból (elöte félpuhára fözve) és leveszöldségböl fözz sürü levest, amikor minden puha, tedd bele a maradék fözeleket, önts hozzá még annyi folyadékot, hogy sürü gulyás legyen és tegyél bele tejfölt. Ha akarsz tehetsz bele csipetkét is.
Valamilyen tésztát adj hozzá második fogásként.
2/9 anonim válasza:
Botmixszerrel zúzd szét, bele egy kis reszelt hagyma, fokhagyma, tejföl, mustár,bors, majoranna... stb fűszer és pirítósra kenve nagyon finom vacsora.
3/9 anonim válasza:
Zsömlével, tojással fűszerekkel formázható pogácsákat is lehet csinálni, zsemlemorzsába forgatva, fasírtként megsütni.
4/9 A kérdező kommentje:
Ó köszönöm, mind jó ötlet! :)
2014. jan. 7. 11:14
5/9 anonim válasza:
Fasírozottat máskor sárgaborsó-főzelék-maradékból gyúrtam, akkor gondolom a lencse is jó hozzá. Pont úgy, mintha az lenne a darálthús, és a végén (ahogy már írták is), a gombócokat forgasd meg sütés előtt egy kis zsemlemorzsában!
6/9 anonim válasza:
Szia! Ugyanezzel a problémával küzdöttem az Újév után :-)
Én egy legáns ételt készítettem belőle:
Sült hekket háromféle körettel, ha érdekel, részletesen is megírom a receptet, most csak nagy vonalakban.
1. Sült vagy rántott hekk (amiről lehúzod a bőrt, ezt újabban elegánsan külön tálalják, halbőrbőr-csipsz formájában).
2. Köretnek: lencsefőzelék, krémes spenót és krumplipüré kupacok. Fenséges!
7/9 anonim válasza:
Erősen ízlés dolga, én is hekk-et készítettem karácsonyra, de eszembe sem jutott volna, hogy Popey-kaját adjak mellé köretnek! :)))
8/9 lencsefőzelék válasza:
2-es adta a legjobb ötletet, de ha mégis marad, küldd el nekem (és legközelebb írd egybe)!
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Fasírt lett belőle, és nagyon finom lett :)
2014. jan. 8. 19:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!