Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kimaradt lencse főzelékből...

Kimaradt lencse főzelékből lehet vmit késziteni?

Figyelt kérdés
Nagy csomó lencse főzelék maradt ki nálunk, és nem akarom kidobni, nincs vmi jó ötlet h mit csináljak belőle?

2014. jan. 7. 10:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet belöle lencsegulyást: füstölt húsból (elöte félpuhára fözve) és leveszöldségböl fözz sürü levest, amikor minden puha, tedd bele a maradék fözeleket, önts hozzá még annyi folyadékot, hogy sürü gulyás legyen és tegyél bele tejfölt. Ha akarsz tehetsz bele csipetkét is.

Valamilyen tésztát adj hozzá második fogásként.

2014. jan. 7. 10:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Botmixszerrel zúzd szét, bele egy kis reszelt hagyma, fokhagyma, tejföl, mustár,bors, majoranna... stb fűszer és pirítósra kenve nagyon finom vacsora.
2014. jan. 7. 11:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Zsömlével, tojással fűszerekkel formázható pogácsákat is lehet csinálni, zsemlemorzsába forgatva, fasírtként megsütni.
2014. jan. 7. 11:08
 4/9 A kérdező kommentje:
Ó köszönöm, mind jó ötlet! :)
2014. jan. 7. 11:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Fasírozottat máskor sárgaborsó-főzelék-maradékból gyúrtam, akkor gondolom a lencse is jó hozzá. Pont úgy, mintha az lenne a darálthús, és a végén (ahogy már írták is), a gombócokat forgasd meg sütés előtt egy kis zsemlemorzsában!
2014. jan. 7. 11:58
 6/9 anonim válasza:

Szia! Ugyanezzel a problémával küzdöttem az Újév után :-)

Én egy legáns ételt készítettem belőle:

Sült hekket háromféle körettel, ha érdekel, részletesen is megírom a receptet, most csak nagy vonalakban.

1. Sült vagy rántott hekk (amiről lehúzod a bőrt, ezt újabban elegánsan külön tálalják, halbőrbőr-csipsz formájában).

2. Köretnek: lencsefőzelék, krémes spenót és krumplipüré kupacok. Fenséges!

2014. jan. 7. 15:53
 7/9 anonim ***** válasza:
18%
Erősen ízlés dolga, én is hekk-et készítettem karácsonyra, de eszembe sem jutott volna, hogy Popey-kaját adjak mellé köretnek! :)))
2014. jan. 7. 16:00
 8/9 lencsefőzelék ***** válasza:
100%
2-es adta a legjobb ötletet, de ha mégis marad, küldd el nekem (és legközelebb írd egybe)!
2014. jan. 8. 00:48
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Fasírt lett belőle, és nagyon finom lett :)
2014. jan. 8. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!