Konzerv lencseböl föztetek mar levest, fözeleket? Beaztattatok elötte nap? Egy jo levesrecept esetleg?





A konzerv lencse már meg van fözve sós vízben.
Fözeléket úgy szokás belöle fözni, hogy elkészíted a rántást, felöntöd a konzerv levével, elkevered, felfözöd, füszerezed (ahogy szoktad a nyers lencsét is), beleteszed a lencsét és csak összeforralod.
A levesnél elöször hagymát (esetleg fokhagymat) meg összevágott leveszöldséget kevés zsiradékon átpirítasz, füsszerezed, ahogy szoktad, felöntöd a konzerv levével,és megfözöd puhára. Utána tehetsz bele levestésztát, ha ez is megfött, bele kell tenni a lencsét, összeforralod, és tjföllel, mustárral ízesítve tálalod.
Ha füstölt húst is akarsz bele, akkor külön fözd meg, utána darabold össze, és ennek a levét is öntsd bele a lencse levével együtt. Ha kész a leves, akkor tedd vissza a levesbe a húsokat is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!