Hogyan készítsem el a sült karfiolt, hogy finom legyen?





Több variáció van: vagy egyben sütöd vagy rózsákra szedve.
Ha egyben, akkor a karfiolt fejjel lefelé tedd egy edénybe, öntsd le forrásban lévö vízzel és hagyd benne 15-20 percig - amíg a szárrészbe bele tudsz szúrni egy villát vagy hústüt -, akkor óvatosan szedd ki és szüröben csurgasd le, és hütsd ki. (ezt elözö nap is meg lehet csinálni.
Sütés elött olajat keverj össze sóval, meg tetszés szerinti füszerekkel - a paprika meg a kurkuma nagyo szép színt ad, de nem kötelezö -tedd egy tüzálló formába és sütöben 150 fokon süsd, amíg megpuhul, utána kend le vékonyan vajjal és 200 fokon pirítsd meg.
Ha rózsánként akarod, a forrázást ki lehet hagyni, füszerezed, kevés olajjal összerázod és sütöben megsütöd. Variáció, a füszereket liszttel összekevered, kevés tejjel/vízzel sörö palacsintatésztát készítesz. Ebbe beleforgatod a karfiolrózsákat, alaposan összeforgatod, hogy mindenhol érje a tészta (a kis rózsácskák között is), és vagy sütöben vagy frittelöben ropogósra sütöd.
Minden esetben fontos, hogy ne spórolj a füszerekkel, föleg a só-bors-kömény lényeges.





Vagy lereszeled vagy felvágod.Szeletben kb fél cm-es szeletekre kell vagni és serpenyőben leterítve lassan sütöd amíg megpuhul.
Vajat csak a végén mert megég sóval azért ízesítsd.
Köszi.
Akkor rózsákra szedem, megforgatom fűszeres olajban és tepsiben megsütöm.
Viszont nem kell előtte kicsit megfőzni? Vagy az elején fóliát tenni rá? Félek, hogy kiszárad, kemény marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!