Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Baj ha a lencse 2 napon át...

Baj ha a lencse 2 napon át van beáztatva?

Figyelt kérdés

2012. júl. 3. 00:35
 1/10 A kérdező kommentje:
Vagy meddig szabad maximum?
2012. júl. 3. 00:36
 2/10 anonim ***** válasza:
Max büdös lesz a víz, ha nem cseréled.
2012. júl. 3. 00:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Megbuggyan, főleg ilyen melegben.

Én egyszer úgy felejtettem, vagy másfél napig ázott, de azért elkezdtem főzni, de már az elején éreztem egy furcsa erjedt szagot. Pár perc múlva le is vettem a gázról, olyan romlott szag töltötte be az egész konyhát.

2012. júl. 3. 04:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Ja, és hogy meddig szabad? A szakácskönyvek egy éjszakán át való áztatást javasolnak, fél napnál tovább nem érdemes áztatni.
2012. júl. 3. 04:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad két napig, megindulhat a csírázás is, és nagyon büdös lesz. max egy éjszaka, de a lencsének egy fél nap is elég. sőt van, aki nem is áztatja.
2012. júl. 3. 05:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Éppen azt akartam írni, hogy lehet bármeddig, max. kihajt a szerencsétlen. Mondjuk az esetben már nem igazán alkalmas étkezésre.


Pár óra elég neki. Nézd meg, hogy beindult-e benne valami elváltozás, max. te is kidobod.

2012. júl. 3. 06:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Legfeljebb pár óráig áztasd, de egyébként nem is feltétlenül muszáj beáztatni, mert nem puhul olyan nehezen, mint pl. a bab.
2012. júl. 3. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Jah, de hűtőben van, eddig is ott volt...

Mert holnap akarom megcsinálni, és tegnap már beáztattam.

Ma mást főzök...(mert már mára hús van pácolva azt meg nem akarom halogatni. az is hűtőben van.)

2012. júl. 3. 11:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Szóval oké hogy nem érdemes egy éjszakánál tovább áztatni, de ártani árt neki? (hűtőben :)
2012. júl. 3. 11:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Főzd meg most, hűtsd le hidegvízben a kész főzeléket, és úgy tedd a hűtőbe.Így a legbiztosabb.
2012. júl. 3. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!