Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Gluténmentes tésztát hogyan...

Gluténmentes tésztát hogyan kell kifőzni, hogy szép és élvezhető legyen a végeredmény?

Figyelt kérdés

Sok és iszonyú forró vízben főztem ki fél zacskóval, és rögtön kevertem is, de úgy tapadt a kanàlra (is), hogy borzasztó.

Nagyon lassan is főtt át, sok össze is tapadt, igaz nem mind. A főzővízből meg egy nyák lett... Mintha a fele anyag feloldódott volna a tésztából....

Hogy kell főzni jól, vagy ezt nem lehet másképp?

Még miből van igazából?



2023. okt. 24. 14:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is pontosíts, milyen gluténmentes tésztáról van szó (fotó a csomagolásról)- ugyanis sokféle van.

Másodszor mi van a csomagolásra írva, hogy kellene elkészíteni?

Amit régen használtam, az teljesen úgy viselkedett, mint a normál tészta.

De van olyan is, amig csak leforrázni kell, vagy csak beletenni a mártásba vagy az ételbe

2023. okt. 24. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
25%

Ez esetleg segít:

[link]

2023. okt. 24. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

Ha jól emlékszem, "love diät" volt a zacskóra írva, kidobtam már.

De függetlenül, hogy nem lett a leggusztább az első főzet, nem vagyok úgy, hogy soha többé gluténmentes...

Annyi biztos, hogy rá volt írva hogy kell főzni, és hát úgy mint a normál tésztát.... Ezért is a kérdés, hogy normális-e, hogy nyák lesz a vize....

Linket otthon megnézem.

2023. okt. 24. 15:16
 4/13 anonim ***** válasza:
51%
Lehet, hogy kevés volt a főzővíz.
2023. okt. 24. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
51%
Ezeket tényleg rengeteg vízben kell fözni és a víznek folyamatosan lobogva forrnia kell, akkor müködik.
2023. okt. 24. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
51%
Sokszor főztem már gluténmentes tésztát de hasonlót még nem tapasztaltam.
2023. okt. 24. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
72%
Én volt, hogy kásává főztem egy marék gm cérnametéltet. :D Nem szabad sokáig főzni őket általában, de tényleg minden tészta máshogy viselkedik.
2023. okt. 24. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
26%

Én felforralom a vizet és pár percig hagyom ázni


Fajta függő


Ki kell tapasztalni hogy melyikhez hány perc kell


5perccel érdemes először próbálkozni

2023. okt. 25. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
19%

Tehát forrald fel a vizet és zárd el alatta a gázt vagy vedd le a főző lapról


És úgy áztasd!

2023. okt. 25. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
19%

Ja és bocs....


Forralás után tedd csak a tésztát a vízbe!


Minthogy forralás közben is szét ázhat

2023. okt. 25. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!