Hogyan tudnám azt elérni, hogy az legyen a végeredmény, hogy egy csészében olvasztott, viszonylag sűrű csoki legyen, és ne "fagyjon" meg? (Ha tudod, légyszi válaszolj holnapra kéne! )
Én arra gondoltam, hogy megolvasztok valami jó márkájú tábla csokit, kicsit feltuningolom tejjel, kiöntöm csészékbe, és megvárom, hogy kihűljön, és azon fohászkodom, hogy ne keményedjen vissza. De biztos van ennek is valami fortélya... Egyébként chokolate con churrost szeretnék csinálni, csak sehol nem találtam a "chocolate"-t, csak a "con churros"-t...
Akinek van használható tippje, az írja, legyen szíves! :)
Előre köszönöm!
Jól gondolom hogy forró csokit szeretnél csinálni?A csoki és a tej önmagában nem lesz jó, egy darabos de híg kakaóitalt kapsz.
Fél liter tejet forrósíts fel, és tördelj bele 20 dk jó minőségű csokit, majd kevés hideg vízben elkevert kukorica keményítővel sűritsd be olyanra amilyenre szeretnéd.Azonnal fogyaszthatod.
Tordeld fel a csokit darabokra es adj hozza tejszint. A legegyszerubb modja a felolvasztasnak, ha a mikro-ba teszed, kozepes hofokon 1 percekre es minden perc utan megkevered. Nekem altalaban 2-3 perces olvasztas eleg. Ha meg nem is latszik folyosnak, jol megkeverve ossze fog olvadni. Az aranyokat dolgozd ki izlesed szerint.
Jo etvagyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!