Igen nagyon zavaró tud lenni főleg hogy főzheted bármeddig kemény lesz a héja
2019. jún. 7. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Én meg emlékezetem szerint a mama is héjával főzte és nem volt zavaró, plusz abban van a legtöbb pektin amitől besűrűsödik. Megpuhulni mindenképp megpuhul, egyéni ízlés dolga, hogy téged zavar-e benne.
2019. jún. 7. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Fujj!
Borzasztóan utálom.
2019. jún. 7. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Az én anyósom lereszeli az almát (géppel), de a nagy részében benne hagyja a héját. Azok az üvegek meg vannak jelölve külön, hogy héjas. Szerintem így nem is nagyon lehet észrevenni a héjdarabokat benne. Süteménytölteléknek mindenképp jó, a minap éppen almás rétest csináltam ilyen lekvárból.
2019. jún. 7. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Ha jól emlékszem, a régi almák haja főzéskor összepöndörödött, hasonló lett állagra az alma lekvár, mint a szilva lekvár.
A mai almák haja már nem így reagálnak, nem tartom jó ötletnek.
2019. jún. 7. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
#2. voltam. Ez igaz, függ almafajától is.
2019. jún. 7. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
Amikor megfőtt az alma, a lekvárt botmixerrel pürésítheted, így nem lesz zavaró.
2019. jún. 7. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Igen.
2019. jún. 10. 03:35
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Nagymama egy bádog csővel kiszúrta a csumát, és kettőbe vágta utána a megmosott almákat [5 kg alma]. Aztán forrásban lévő vízben úsztatta 1-2 percre, és kiszedte egy nagy mosogató vájlingba. Ekkor lehúzkodta a héját (nem kell hámozni, lejön mint a forrázott paradicsomról) és még kettőbe vágta. Na így tette oda főni a dzsemet, miután 1 kg cukrot adott hozzá. [Kis fémcsuporban fahéjat és szegfűszeget is főzött meg, és csak a kifőtt aromát töltötte hozzá.] Állandó kevergetés közben rotyogtatta gyenge tűzön vagy 20 percet. Mikor levette a sparheltről, mert úgy ítélte készen van, akkor 1-2 citrom kifacsart levét keverte bele, és utána töltötte üvegekbe és dunsztolta.
2019. jún. 11. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
Sok gyümölcsfánk van, és hogy ne vesszen kárba amit nem tudtunk megenni, eltettem. A magházat kiszedve, leturmixoltam. Ezután egy többrétegű, gézből varrt zacskón át kinyomtam a lé egy részét. (centrifuga is jó, de húsdarálón is átnyomhatod turmixolás után.) A léből szörpöt készítettem. A sűrűjéből pedig lekvárt. A lé egy részének eltávolításával elértem, hogy jóval rövidebb ideig kell főzni, hogy kellően sűrű legyen, így sokkal több vitamin megmarad benne. Ízlés dolga, a családunkat nem zavarta a héj, ha elég apróra turmixoltam.
Ha viszont darabos almalekvárt akarsz csinálni (alma darabok vannak benne, nem krémszerű) akkor meg kell hámoznod, mert ez esetben zavaró a héj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!