Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Marhahús szeleteket tervezek...

Marhahús szeleteket tervezek sütni sütőben (holnap). Milyen ötleteket tudnátok adni ahhoz, hogy jól megsült, ízletes végeredményt kapjak (fűszerezés is)?

Figyelt kérdés
2021. júl. 9. 08:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Tudom marha, de milyen rész?
2021. júl. 9. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
66%

Ha holnap sütöd, akkor máris kezdd bepácolni a tökéletes eredményért!

Keress a húsfajtádnak és az ízlésednek megfelelő pácot a neten és alkalmazd!

A megfelelő pác segíti, hogy omlós, zamatos legyen a húsod.

2021. júl. 9. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
66%

Hát sütőben nem igazán szoktak marhát szeletben sütni....


Ha steak, hátszín, vagy hasonló értékes rész, akkor hirtelen kell sütni, serpenyőben. Ha meg comb, felsál, akkor inkább párolni szokás... VAgy egyben sütni.


Igaza van #1-nek, kéne tudni, hogy pontosan milyen alkatrész.

2021. júl. 9. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Pácold be még ma, aztán holnap először jó forró serpenyőben piríts rá kérget! Ez bentartja az ízeket.

Ha ez megvan be lehet dobni az előmelegített sütőbe, de én sokáig nem tartanám ott, mert kiszárad és cipőtalp lesz.

2021. júl. 9. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
75%
Főjje el a levét, utána még 10 perc fóliában.
2021. júl. 9. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! Még csak ma délután veszem meg a húst...nem tudom, milyen lesz, de jellemzően lábszárat vagy nyakat szoktam venni. Én fedeles edényben szoktam húst sütni a sütőben, és miután megpuhult szoktam fedő nélkül szikkasztani a felszínét. Úgy gondolkodom, hogy fedeles edényből nem tudnak az ízek elszökni...nyilván a keletkező lébe is sok kerül, de marad még (elég) magában a húsban is. Ha úgy gondoljátok, hogy inkább egybe süssem, az is lehetséges (persze, úgy is fedett edényben....kacsasütő). Gondolom, a pácolási javaslat arra is vonatkozhat, hogyha fedeles edényben sütöm. Marhahúst már régen sütöttem, de a sertéshúsokat ebben a kacsasütőben szoktam sütni, a leírt módon. Régebben vettem néha marhahúst, akkor általában pörköltet csináltam belőle....szeretném megúszni a több (3-4) óráig tartó kevergetést. Mit gondoltok arról, amit leírtam (kacsasütős módszer)?
2021. júl. 9. 12:42
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a húsok nem alkalmasak sütésre, pörköltnek kíváló lesz. Ha sütni akarod nemesebb húsrészt válassz.
2021. júl. 9. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Vásárlás előtt olvasd el, nagyon okos cikk:

[link]

2021. júl. 9. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
71%

Millióféleképp sütheted a marhát, véresre, félvéresre, átsültre...

Ha ti az omlós, puha sültet szeretitek, akkor jó a kacsasütős módszer, de ne egyben süsd, hanem szeletekben és mindenképpen pácold!

2021. júl. 9. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
54%

6: tehát akkor nem sütésről van szó, hanem párolásról!


De mondjuk tényleg igaza van a 7-esnek, a lábszár tipikus gulyás-pörkölt alapanyag, a nyak (tarja) meg inkább párolva, egyben....

2021. júl. 9. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!