Marhahús szeleteket tervezek sütni sütőben (holnap). Milyen ötleteket tudnátok adni ahhoz, hogy jól megsült, ízletes végeredményt kapjak (fűszerezés is)?
Ha holnap sütöd, akkor máris kezdd bepácolni a tökéletes eredményért!
Keress a húsfajtádnak és az ízlésednek megfelelő pácot a neten és alkalmazd!
A megfelelő pác segíti, hogy omlós, zamatos legyen a húsod.
Hát sütőben nem igazán szoktak marhát szeletben sütni....
Ha steak, hátszín, vagy hasonló értékes rész, akkor hirtelen kell sütni, serpenyőben. Ha meg comb, felsál, akkor inkább párolni szokás... VAgy egyben sütni.
Igaza van #1-nek, kéne tudni, hogy pontosan milyen alkatrész.
Pácold be még ma, aztán holnap először jó forró serpenyőben piríts rá kérget! Ez bentartja az ízeket.
Ha ez megvan be lehet dobni az előmelegített sütőbe, de én sokáig nem tartanám ott, mert kiszárad és cipőtalp lesz.
Vásárlás előtt olvasd el, nagyon okos cikk:
Millióféleképp sütheted a marhát, véresre, félvéresre, átsültre...
Ha ti az omlós, puha sültet szeretitek, akkor jó a kacsasütős módszer, de ne egyben süsd, hanem szeletekben és mindenképpen pácold!
6: tehát akkor nem sütésről van szó, hanem párolásról!
De mondjuk tényleg igaza van a 7-esnek, a lábszár tipikus gulyás-pörkölt alapanyag, a nyak (tarja) meg inkább párolva, egyben....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!