Hogyan lehet főzni ízletes húslevest ételízesítő vagy
leveskocka nélkül?
Figyelt kérdés
Ez így elég blőd kérdés, de ti mit tesztek a levesbe, hogy kellemes íze legyen? Tegnap jó sok zöldséggel, egy szép tyúkból készítettem levest, szándékosan nem raktam bele ételízesítőt, de annyira hiányzott kóstolásnál a nátrium-glutamát erős íze, hogy a végén csak beledobtam egy leveskockát és egy teáskanál Vegetát.
Lestányt mindig használok, elvileg az ételízesítők meg a kockák is attól kapnak ízt.
Hideg vízbe tetted oda, s szép lassan főzted, úgy hogy forrni ne forrjon, csak gyöngyözzön? Mik voltak a zöldségek?
2015. jan. 26. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
2/16 A kérdező kommentje:
Persze, hideg vízben. Zöldségek: sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák, karalábé, 1 hagyma, később 1 kicsi negyed kelkáposzta, 1 karfiolrózsa, egy nagyon kevés mirelit zöldborsó és zöldbab, a végén meg egy csokor petrezselyemzöld.
2015. jan. 26. 15:21
3/16 A kérdező kommentje:
Meg nem is szoktam forralni. :P
2015. jan. 26. 15:22
4/16 anonim válasza:
Több féle csontoshústól és legalább 8 féle zöldségtől lesz finom a leves. Levest legalább 3- 4 óráig gyöngyözve kell főzni. Habozni is le kell ! Ha nagyon zsíros én abból is szoktam leszedni. Így garantáltan finom húslevest főzünk./ zöldségféle : sárgarépa, gyökér, karalábé, zeller, kelkáposzta, foghagyma, vöröshagyma, krumpli, gomba- zöldborsó külön. Hús : pulyka, csirke, disznócsont, kacsa, liba.
2015. jan. 26. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
5/16 anonim válasza:
Zeller nagyon kell bele, de zöldbab nem !
2015. jan. 26. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
6/16 anonim válasza:
Szerintem minden maradhat, amit szeretsz benne, de zeller és ZELLER ZÖLD szárával, ami még a zellernél is intenzívebb aromát ad!, és egy fej vöröshagyma, valamint picit több só, és egy kis idő, amíg "lejössz" az étel ízesítőről...:D Aztán már finomabb lesz anélkül, türelem! :)
2015. jan. 26. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
7/16 A kérdező kommentje:
Köszi, egyébként zellert is raktam bele, csak kihagytam a felsorolásból.
2015. jan. 26. 15:51
8/16 anonim válasza:
Lehet, hogy túl sok a víz benne (csak annyi kell, amennyi a belevalókat éppenhogy ellepi) és ne legyen sótlan. Nem írtad, milyen füszereket teszel bele, én (a külön kapható papir teafilterbe kötöm) szemes borsot, szegfüborsot, szerecsendiót, szerecsendióvirágot, gyömbért teszek bele.
De az is lehet, hogy csak le kell szokni a "müízröl". Esetleg pici cukor a már kész levesbe szintén ízfokozóként müködik.
2015. jan. 26. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
9/16 anonim válasza:
A fűszerek is nagyon befolyásolják az ízét: egy csipet szemes köménymag, egy-két csipet majoranna, egy hagyma egészben, amit főzés után ki kell venni, két szál fehérrépa, 3-4 szál sárgarépa, petrezselyemzöld, ha nincs, akkor zellerzöld, vagy egy diónyi zeller, két csipet piros porpaprika, egy-két közepes krumpli kockára vágva, egy maréknyi zöldborsó, só ízlés szerint. Ha egy kicsit jobban megsózod, (de nem elsózod), akkor le tudsz szokni a nátrium-glutamátos ízfokozóról.
2015. jan. 26. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
10/16 anonim válasza:
Az a jó húsleves, amit Te és családod szerettek. Ha hiányzik a nátrium-glutamát, hát tegyél bele! Ugyanúgy fűszer, mint a bors, vagy fokhagyma. Ésszerű mennyiségben nem árt!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!