Ha a receptben húsleveskockát ír, azt milyen módon tudnám helyettesíteni, anélkül, hogy húslevest kéne főznöm? Alapvetően egy zöldséges krémlevesről lenne szó, gondolom annak kéne ízt adnia... ha egyszerűen alápirítok egy kis szalonnát, az nagyjából oké?
És a zöldségleves kockát mivel lehetne kiváltani?:
A krémlevesekbe teljesen fölösleges, ha nem teszel túl sok vizet bele, viszont elegendö füszert, akkor nem fog hiányozni.
Ugyanez érvényes a zöldségleves-kockára is - elég sok zöldséget kell az ételbe fözni.
2014. márc. 7. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Szerintem a pirított szalonna nem annyira való ilyen levesbe.
Fűszerezz bátran, és vegeta, delikát, ami van.
2014. márc. 7. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
A zöldségeknek alapból van ízük, fel nem fogom, miért kellene beléjük húsleves, pláne kocka, amiben csak zöldség, némi fűszer, aroma, ízfokozó, ilyesmi van.
Az én zöldségleveseimben zöldség, zsiradék, némi fűszer van s teljesen jók.
A szalonna is működhet, bizonyára zöldség és ízlés dolga :) Én állandóan próbálkozom új receptekkel, szerintem nagyon szórakoztató, bár én mindig ösztönösen főztem, sosem okozott gondot.
2014. márc. 7. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Fűszerezd rendesen a levest, valódi fűszerekkel. Nem Vegetával, meg Delikáttal, mert azoknak alig van közük a fűszerekhez. Leveskocka pedig fölösleges.
2014. márc. 7. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos választ!
2014. márc. 7. 22:30
7/11 anonim válasza:
Egy rendes alaplé sokat dob egy krémlevesen, de ha nincs kedvem,alaplevet főzni, akkor szoktam ízfokozó nélküli leveskockát használni, azzal sokkal jobb lesz, mintha sima vizet vagy pláne mintha vegetát használnék. De alapvetően alaplével a legjobb.
2014. márc. 7. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Burgonyakrémlevest főztem a minap, és füstölt szalonnát tettem alá (Szalonna kiolvaszt, krumpli rádob, kicsit pirít, vízzel felönt, só, bors, szerecsendió, a végén kicsi tejföl, aztán turmix. Nagyon finom lett! :) A karfiolkrémleves alá meg egyszer megmaradt hagymát dinszteltem (kenyérlángos feltétje volt, de sokat szeleteltem), jó ízt adott neki, azóta csak így csinálom. Krémlevesekbe nem teszek leveskockát, esetleg Delikátot vagy Vegetát, attól függ, hogy épp melyik van itthon.
2014. márc. 7. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Zöldséges krémlevesbe felesleges a kocka, én soha nem teszek bele, hiszen az adott zöldség íze és a hozzávaló fűszer megfelelő ízt ad, egyéb levesekbe szintén felesleges, ha megfelelő alapanyagok és fűszerek vannak benne.
2014. márc. 8. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
mint írtam fentebb, a leveskocka valóban nem optimális, de rendes alaplével érdemes kipróbálni - érezhető a különbség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!