Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Használsz leveskockát, pörkölt...

Használsz leveskockát, pörköltkockát? Ilyenek nélkül el tudsz érni intenzív ízeket az ételeidben?

Figyelt kérdés
2013. szept. 15. 15:17
 1/8 anonim ***** válasza:

Mivel csak egy normális méretű, háromfakkos fagyasztóm van, ami általában majdnem tele szokott lenni, így muszáj, nem tudok alaplevet tárolni. Igyekszem kerülni, de kell.

Egyszer főztem 5L levet, amit lefagyasztottam adagonként, jobb ízűek voltak az ételek, de nagyon Tetrisezni kellett a fagyasztóban miattuk míg el nem fogytak, kevesebbet meg nem érdemes főzni.

2013. szept. 15. 15:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen kockát nem használok, nagyon finom a leves zöldségekkel, fűszerekkel, szerintem éppen a leveskocka rontja el, és a pörkölthez is elég egy kis zsír, jó sok hagyma, jófajta pirospaprika, paradicsom és csípős paprika, esetleg egy kis vörösbor, őrölt bors, fokhagyma.
2013. szept. 15. 15:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a másodikkal. Az ilyen művacakok, mesterséges ételízesítők csak elrontják az ételt.

Nem kell semmilyen alaplét tárolni a fagyasztóban, lehet anélkül is jó leveseket, pörkölteket stb. főzni.

Zsírral kell főzni, és valódi fűszereket használni. Igaz, az sem árt, ha tudsz főzni, tudod mihez milyen hús való stb.

2013. szept. 15. 15:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem használok : A levesekbe 2szer annyi friss zöldséget teszek mint alapól járna bele ..

a pörkölthöz pedig nagyon jól lesütött hagymás pörkölt alapot Hagyma paradicsom paprika használok ,és csak zsíron piritom hagymát ehez sosem használok olajat : Jó minőségű füszer paprikát használok :: Az ,hogy milyen füszert teszek bele attól függ milyen tipúsu pörkölt ..

2013. szept. 15. 15:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem használok, és finom ízeket tudok kihozni a hagyományos főzési módszeremmel, minden mesterséges ízfokozó nélkül is.

Szerencsére nekem van elég hűtőkapacításom, így csontalaplevet pl fél literes műa. palackokban többet is tárolok.

Szerintem, ha egy ételbe a szívünkön-lelkünkön kívül beletesszük a szükséges mennyiségű és jó minőségű alapanyagot, fűszereket, nincs szükség egyebekre.

2013. szept. 15. 18:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Én sem használom a mű-dolgokat, a természetes alapanyagokkal főzök, amikor ezek a leveskockák, stb. még nem voltak, akkor is, most is ugyanúgy sokkal jobbak azok az ételek, amiket nem rontunk el a kockákból kifövő tartósítószerek ízével.

Tulajdonképpen azokat azért találták ki, hogy a zöldségfélék pucolási, tisztítási idejét megspórolhassa egy háziasszony. Nézd csak meg az összetételét. Csakhogy azon kívül a kismillió só és tartósítószer, szóval mit is lehet rajta szeretni??????

2013. szept. 15. 20:42
 7/8 anonim ***** válasza:
63%
Anyum fitneszmanias, o soha meg csak ra sem nez ilyenekre,de megis istenien foz. Ha minosegi,friss es valtozatos hozzavalokkal dolgozol akkor nincs szukseg kockakra.
2013. szept. 15. 22:16
 8/8 anonim ***** válasza:
90%
Herótom van mindentől amibe vegetát, vagy vaamilyen műszart tesznek. Halászlébe kocka? Brrr!
2013. szept. 17. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!