Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet főzni ízletes...

Hogyan lehet főzni ízletes húslevest ételízesítő vagy leveskocka nélkül?

Figyelt kérdés

Ez így elég blőd kérdés, de ti mit tesztek a levesbe, hogy kellemes íze legyen? Tegnap jó sok zöldséggel, egy szép tyúkból készítettem levest, szándékosan nem raktam bele ételízesítőt, de annyira hiányzott kóstolásnál a nátrium-glutamát erős íze, hogy a végén csak beledobtam egy leveskockát és egy teáskanál Vegetát.


Lestányt mindig használok, elvileg az ételízesítők meg a kockák is attól kapnak ízt.


Legközelebb mivel fűszerezzem még?


2015. jan. 26. 15:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%

Én úgy szoktam, hogy jó pár hús, főleg csontos, mert attól lesz a legfinomabb. Pár szál répa, fehérrépa, karalábé, zeller, hagyma (legfelső rétegét szedem csak le). És ennyi.


(de lehet, hogy túlságosan hozzászoktál a kockához)

2015. jan. 26. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
47%
Nekem azóta sikerül a húslevesem leveskocka nélkül, mióta kuktában készítem. A recepten semmit nem változtattam, mégis sokkal finomabb így. Előtte én sem tudtam elkészíteni kocka nélkül. Nálam ez vált be, valójában nem tudom mi a titok. A férjem nagymamája isteni húslevest főz sima fazékban, kevés féle hozzávalóból (és soha nem tesz bele zellert).
2015. jan. 26. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam, hogy csirke, pulyka csont, kicsi hússal.

Répa, zöldség, karalábé, vöröshagyma, fokhagyma (a hagymákat ha megfőtt kiveszem), krumpli egészben, kis darab kelkáposzta ha van.


Fűszerek: só, petrezselyem, néhány szem egész bors, fűszerkömény, és gyömbér (őrölt mind 2)


Jéghideg vízzel felöntve, lassú tűzön sokáig főzve. akár 2-3 óráig. és köben ne kevergesd.szerintem nagyon finom így. A krumpli miatt meg nem lesz zavaros a leves

2015. jan. 30. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
72%
Leves függő. Pl csirkegulyásba szoktak tenni paradicsomot meg paprikát is. A tiédbe só, bors, (erőspaprika) és 2 gerezd fokhagyma, ami mindenképp kell. A lestyán is jó. Még esetleg zellerszár meg egész köménymag. Mindenképp egész fűszereket használj. Ezeken kívül más nem nagyon szerintem. Lehet, hogy nem volt elég sós az ízlésednek, az volt a baj. A leveskockában egy csomó só van szerintem, legalábbis nátrium-glutamát, amiből a nátrium felelős a sós ízért.
2015. febr. 19. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
23%

Őszintén nem értem, miféle sport ez az értelmetlen lepontozás. Mindegyik nagyon le van értékelve, de nem nagyon látok ellenvéleményt.


Írja már le valaki a tökéletes húsleves receptjét!

2015. febr. 19. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem állítom, hogy tökéletes a recept, de egyrszt hagyományosan készül (mindenféle kocka meg egyéb nélkül), másrészt eddig mindenkinek ízlett.


Kb 1 kg levesnek való marhahúst (szegy, borda, lábszár, ökörfarok) megmosva felteszek kb 4 liter hideg vízben föni, minden liter vízre 1 teáskanál sót számítva. Ha van, lehet bele disznócsontot (karaj, tarja, lapocka) is tenni, csak jót tesz a levesnek. (Házi tyúk vagy kakas is jó a leveshez, de azt nehéz beszerezni) Aki szereti, tehet bele velöcscsontot is (mindkét végét megsózva nem fö ki belöle a velö)


Ha felforr, akkor a keletkezett habot leszedem, és lassan, kis lángos éppen csak gyöngyözve fözöm tovább.


Amikor a hús félpuha, teszek bele kb 4-5 közepes méretü sárgarépát, ugyanennyi petrezselyemgyökeret, zellergumót, egy-két fej vöröshagymát, 4-5 gerezd fokhagymát, ezen kivül füszerzacskóban 8-10 szem feketeborsot, 3-4 szem szegfüborsot, 1/2-1/2 mokkáskanál szerecsendiót, szerecsendióvirágot, gyömbérport.


Utána tovább fözöm, amíg minden megpuhul bele, ha kell a végén utánaízesítem.


Lehet leszürve csak a levét tálalni, ilyenkor külön vagy vízben vagy kiszedett levesben megfütt levestésztával, vagy sokan szeretik, ha a levesben fött zöldségek meg húsok is az asztalra kerülnek, és mindenki abból és annyit szed a tányérjába, ahogy neki tetszik.


Természetesen lehet más zöldségeket és füszereket is használni, attól függöen, hogy ki mit szeret, de alapreceptként nálunk ez igen jól bevált.


Megjegyzés: a leves nem leszürve másnapra sokkal jobb lesz, amennyiben megfelelöen hidegen lehet tárolni addig. Legalább is mi másnap jobban szeretejük, de ez is ízle´s kérdése.

2015. febr. 19. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!