Panírozásnál mi a trükkje hogy a tojás megtapadjon?
Nem tudom mit rontok el :D
Már többször próbáltam panírozni zöldséget (cukkini, patiszon), a liszt teljesen rendben van, de utána a tojást mintha konkrètan taszítaná. Úgy folyik le róla, mint a víz az esőkabátról. Így a kész panír elég nagy része sima liszt.
Ahogy csinálom: beleforgatom a lisztbe, a fölösleget lerázom, majd beleforgatom a tojásba. (Innen folytatom persze, de a probléma itt jelentkezik)
Kihagyok valamit? Elrontok valamit? Mi a trükk?
Kérdezö: én értem, milyen buborékokra gondol az elözö.
Ha a liszt vastagon marad, akkor lesz olyan rész, ahol a liszt nem ázik át, és lefut róla a tojás, ezt nevezi buboréknak.
De ha rendesen paníroz valaki - a lisztbe mártás után lerázza a fölösleget, akkor nem keletkezik ilyen.
A zöldségek megsózás után rengeteg vizet veszítenek, ami a felületen válik ki. Ez két okból is rossz, elöször is a zöldségekböl a vízzel együtt az ásványi anyagok meg vitaminok is eltávoznak az ízanyagok nagy részével, másrészt ez a folyamat addig megy, amíg van víz bennük. A másik ok ebböl következik, ha a zöldségféle folyamatosan "izzad", akkor a liszt lemosódik, lefolyik a felületröl, és ezen a lisztre tapadt tojás sem segít.
Ezért a zöldségeket vagy ne sózd meg elöre, vagy esetleg közvetlenül a panározás elött: megsózol egy szeletet, egy darabot és rögtön panirozod illetve sütöd, így nincs ieje kiizzadni a folyadékot, illetve lemosni a panírt. Csak így komplikáltabb a folyamat.
Én nem szoktam sózni, csak panírozni, esetleg a tojásta teszek sót, ha valaki sósoabban szereti, de lehet sütés után is sózni. Én jobban szeretem a természetes ízeket, nem sózom vagy csak nagyon picit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!