Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Panírozásnál mi a trükkje...

Panírozásnál mi a trükkje hogy a tojás megtapadjon?

Figyelt kérdés

Nem tudom mit rontok el :D

Már többször próbáltam panírozni zöldséget (cukkini, patiszon), a liszt teljesen rendben van, de utána a tojást mintha konkrètan taszítaná. Úgy folyik le róla, mint a víz az esőkabátról. Így a kész panír elég nagy része sima liszt.

Ahogy csinálom: beleforgatom a lisztbe, a fölösleget lerázom, majd beleforgatom a tojásba. (Innen folytatom persze, de a probléma itt jelentkezik)

Kihagyok valamit? Elrontok valamit? Mi a trükk?


2023. szept. 5. 14:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se sózd meg előtte a zöldséget, de tehetsz sót a tojásba vagy a lisztbe. Utólag is megsózhatod, amíg még forró, úgy is jó lesz.
2023. szept. 5. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom, mert nekem pl a kukoricakeményítőről sem folyik le soha, pedig az nem búzaliszt.
2023. szept. 5. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
68%
Mi a tojásba is keverünk egy kevés lisztet. Nem tudom, hogy ez segit-e vagy csak megszokás :D
2023. szept. 5. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
51%
Ki kell pukkasztani a buborékokat, amik akkor keletkeznek, amikor belemártod a tojásba, és még befedni tojással. Szerintem épphogy csak belemárthatod a tojásba, és már kapod is ki. Nekem minden rántható dolgon működik a panír, és tök mindegy, sózom, nem sózom előtte, szóval, nem azzal van a gond.
2023. szept. 6. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 A kérdező kommentje:
Azért írtam hogy beleforgatom a tojásba, mert beleforgatom a tojásba. Alaposan. Nyilván ha csak beledobnám és kiszedném, akkor nem lenne meglepő hogy nem marad rajta.
2023. szept. 7. 07:53
 16/18 anonim ***** válasza:
51%
Oké, de a buborékokat is kipukkasztod? Mert ahogy írtam, szerintem ez a kulcs. Én szoktam halat, húst, zöldséget, sajtot is panírozni, tök mindegy a fűszer, sózás, nedvességtartalom, adott élelmiszer minősége, akkor is rajta marad a panír nálam. Pedig abszolút nem vagyok egy nagy szakács, átlagos szinten főzök.
2023. szept. 7. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 A kérdező kommentje:
Semmilyen buborékkal nem találkoztam.
2023. szept. 7. 10:15
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezö: én értem, milyen buborékokra gondol az elözö.

Ha a liszt vastagon marad, akkor lesz olyan rész, ahol a liszt nem ázik át, és lefut róla a tojás, ezt nevezi buboréknak.


De ha rendesen paníroz valaki - a lisztbe mártás után lerázza a fölösleget, akkor nem keletkezik ilyen.


A zöldségek megsózás után rengeteg vizet veszítenek, ami a felületen válik ki. Ez két okból is rossz, elöször is a zöldségekböl a vízzel együtt az ásványi anyagok meg vitaminok is eltávoznak az ízanyagok nagy részével, másrészt ez a folyamat addig megy, amíg van víz bennük. A másik ok ebböl következik, ha a zöldségféle folyamatosan "izzad", akkor a liszt lemosódik, lefolyik a felületröl, és ezen a lisztre tapadt tojás sem segít.

Ezért a zöldségeket vagy ne sózd meg elöre, vagy esetleg közvetlenül a panározás elött: megsózol egy szeletet, egy darabot és rögtön panirozod illetve sütöd, így nincs ieje kiizzadni a folyadékot, illetve lemosni a panírt. Csak így komplikáltabb a folyamat.

Én nem szoktam sózni, csak panírozni, esetleg a tojásta teszek sót, ha valaki sósoabban szereti, de lehet sütés után is sózni. Én jobban szeretem a természetes ízeket, nem sózom vagy csak nagyon picit.

2023. szept. 7. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!