Ti hogyan paníroznátok? (KFC-stílusú csirkemell-csíkok)
Korábban mindig az volt az eljárás, hogy a marinált húsokat beleforgattam lisztbe, tojásba, majd apróra zúzott kukoricapehelybe. Nekem ízlik ez a verzió, de egy kicsit unom. Tényleg finom, de nem adja vissza teljesen azt a KFC-s verziót.
Olvastam több helyen, hogy a KFC-s panírban nincs tojás, hanem vizes-lisztes tempura, és ebbe még sütőpor is kerül. Próbálta valaki ezt a kombót? Tényleg autentikusabb?
Vagy még azon gondolkozom, hogy keverek a lisztbe némi sütőport, de utána beleforgatom tojásba, aztán a cornflakes-be. Ilyen leírást angol nyelven sem találtam. Működhet ez egyáltalán?
A sütőpornak mi lehet a szerepe a panírozás során?
Előre is köszönöm a segítséget.
#2
Boldog örömmel adnám neked a linket, de ez már nagyjából 1-2 éves történet és fogalmam sincs hol olvastam.
Egy bevált recept:
KFC csirkemellcsíkok
Az eredeti fűszerezésű KFC csirke. Szeretjük ezt a gyorséttermi ételt. Házilag elkészítve az ízvilága "megszólalásig" hasonlít az eredetire.
hozzávalók / 8 adag
A pác hozzávalói
2 dl olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál majoranna
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál fehér bors
A panír hozzávalói
2 db tojás
5 púpozott ek finomliszt
2 dl kb. víz (annyi, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen)
1 kávéskanál só
2 tk chili
15 dkg kukoricapehely
1000 g csirkemell filé
A pác hozzávalói
Először a fűszereket az olívaolajjal alaposan összekeverjük. Felcsíkozzuk a csirkemellet, majd ráöntjük. Alaposan összedolgozzuk, és érni hagyjuk, míg előkészítjük a panírt.
A panír hozzávalói
Alaposan összekeverjük a hozzávalókat, úgy, hogy sűrű palacsintatészta jellegű masszát kapjunk.
A kukoricapelyhet összemorzsoljuk.
A csirkemell előkészítése
A csirkemellcsíkokat egyenként belemártjuk a masszába, majd beleforgatjuk az összetört kukoricapehelybe. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Ez nagyon hasonlít az eredetire, érdemes kipróbálni.
Ha gyakrabban akarod készíteni, akkor a lisztes keveréket nagyobb mennyiségben is össze lehet keverni és ebböl készíteni a panírt, amennyi éppen kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!