Ha bort teszek az ételbe főzés közben, akkor nem vezethetek evés után?
2023. aug. 11. 11:47
1/6 anonim válasza:
Az alkohol főzés közben elpárolog.
2/6 anonim válasza:
3/6 anonim válasza:
Mire elkészül, már elfőtt az alkohol
4/6 anonim válasza:
80 kg-os emberrel számolva, átlagos májműködés mellett, 1 dl 6%-os bor lebomlásához kb. 35 perc kell. De hát nem a teljes egy deci fog a szervezetedbe jutni, és nem is változtatás nélkül.
5/6 anonim válasza:
Még egy pont az"elpárolog az ételből"vezethetsz nyugodtan.
Ja... jöhet a mínusz.
6/6 anonim válasza:
Az étel 100 fokon fő, a benne lévő víz miatt. Az alkohol meg 70 fokon forr! Mivel a recept a pirítás után egyből a bort adja a húshoz, mire a bolognai elkészül és a hús megpuhul a borban volt alkohol kiforr, kidesztillál az ételből. [Ha a recept úgy szólna, hogy az utolsó percben adod hozzá az alkoholt az ételhez, akkor bizonytalankodnék én is. De így nincs kétségem az alkohol eltávozásáról.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!