Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Órák óta fő a sonka, de még...

Órák óta fő a sonka, de még mindig nagyon kemény. Mit lehetne vele tenni?

Figyelt kérdés

Reggel kb 3 órát főtt (szívsonka és valami szárazabb parasztsonka), és kb rághatatlan. Ízre nagyon jó, állagra kevésbé.

Hogy lehetne megpuhítani?



2023. ápr. 7. 18:29
 1/8 anonim ***** válasza:
33%

Valamit elszúrtál. Forrástól számítva ahány kg, annyi óra, nagyon kis lángon, éppen csak gyöngyözve.


Utána benne hagyod e lében, míg teljesen ki nem hűl.


Akkor lesz puha, szaftos.


Ezt mar elszúrtad.

2023. ápr. 7. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy a kérdező szúrta el, lehet öregebb, kiszáradt húst kapott, ami nem lesz már puha.
2023. ápr. 7. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

Gondolom, nem áztatta le minimum 24 órára fözés elött.

Utólag nem sokat lehet tenni, esetleg hagyod a fözölében holnapig, és akkor megpróbálod újra felfözni, de akkor sem biztos, hogy jó lesz.


A rendes füstölt sonkák (meg egyéb húsok) a sózással-füstöléssel sok vizet veszítenek, éppen ezért állnak el hütés nélkül hónapokig. Ahhoz, hogy puhára lehessen fözni, elöször a vízveszteséget pótolni kell, ezért ajánlott a 24 órás áztatás, így van lehetösége a rostoknak a felvenni elegendö vizet.

2023. ápr. 7. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly én is belebotlottam egy ilyenbe. Végül megfőtt, de csaknem egész nap főztem. Aztán kiderült, hogy be kellett volna áztatni legalább egy nappal előbb, csak akitől kaptam, elfelejtett szólni... Valószínűleg te is így jártál.
2023. ápr. 7. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Esélyes, sőt az olvasottak alapján több hibát is vétettem. :D

Nem áztattam, nagylángon főtt... A koráról nem tudok semmit, piacon vettem.


Úgyhogy akkor hagyom estére állni a vízben és majd kiderül. :)


Ha esetleg így tényleg elég ehetetlen, akkor felhasználási ötletek? Aprítóba be valaki szendvicskrémnek? Vagy bármi?

2023. ápr. 7. 19:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha így marad, hogy kemény, szálas, akkor megpróbálhatod erösen lehüteni és nagyon éles késsel vagy szeletelögéppel 2-3 mm-es szeletekre vágni, úgy ehetö lesz, mert a rostokat átvágod, csinálhatsz belöle sonkatekercset is, le lehet darálni és tejföllel szendvicskrémet készíteni belöle, vagy tojásba tölteni is lehet. AZ ilyen felhasználáshoz gondolom, elég sok, kisebb adagokban le tudod fagyasztani és utána apránként felhasználni.
2023. ápr. 7. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha ledarálod, sonkás tésztának is jó
2023. ápr. 7. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 NTBS ***** válasza:
63%
Főzd újra.
2023. ápr. 8. 06:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!