Órák óta fő a sonka, de még mindig nagyon kemény. Mit lehetne vele tenni?
Reggel kb 3 órát főtt (szívsonka és valami szárazabb parasztsonka), és kb rághatatlan. Ízre nagyon jó, állagra kevésbé.
Hogy lehetne megpuhítani?
Valamit elszúrtál. Forrástól számítva ahány kg, annyi óra, nagyon kis lángon, éppen csak gyöngyözve.
Utána benne hagyod e lében, míg teljesen ki nem hűl.
Akkor lesz puha, szaftos.
Ezt mar elszúrtad.
Gondolom, nem áztatta le minimum 24 órára fözés elött.
Utólag nem sokat lehet tenni, esetleg hagyod a fözölében holnapig, és akkor megpróbálod újra felfözni, de akkor sem biztos, hogy jó lesz.
A rendes füstölt sonkák (meg egyéb húsok) a sózással-füstöléssel sok vizet veszítenek, éppen ezért állnak el hütés nélkül hónapokig. Ahhoz, hogy puhára lehessen fözni, elöször a vízveszteséget pótolni kell, ezért ajánlott a 24 órás áztatás, így van lehetösége a rostoknak a felvenni elegendö vizet.
Esélyes, sőt az olvasottak alapján több hibát is vétettem. :D
Nem áztattam, nagylángon főtt... A koráról nem tudok semmit, piacon vettem.
Úgyhogy akkor hagyom estére állni a vízben és majd kiderül. :)
Ha esetleg így tényleg elég ehetetlen, akkor felhasználási ötletek? Aprítóba be valaki szendvicskrémnek? Vagy bármi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!