Házisonka továbbérlelése/szárítása utólag?
Figyelt kérdés
Van pár vastag szelet házi sonka (vidéki rokonoktól) a hűtőben, de bizonyos részei nyersek, a belső részeken, csont mellől. Lehet házilag tovább érlelni valahogy, sóágy, vagy ilyenek?2021. márc. 29. 22:59
2/4 anonim válasza:
Mivel felvágták ezt már nem lehet érlelni.
3/4 anonim válasza:
Süsd meg őket, vagy vágd ki a kérdéses részt, és azt hőkezeld evés előtt.
4/4 anonim válasza:
A nyers a félig-meddig helytálló, hiszen tényleg nem volt hőkezelve, de a hagyományos parasztsonka az jellemzően ilyen. 5-6 hét (sózás, pácolás, füstölés) után kerül a kamrába, majd lassan fogyasztásra. Ez tényleg nyers, de bablevesbe, ham and eggsbe kiváló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!