Az eperlekvár túl híg lett. Quittinnel utólag újra felfőzhetem?
Figyelt kérdés
Tartósítószermentesen szerettem volna befőzni, de a végeredmény túl folyékony. Arra gondoltam újra befőzöm, meg is vettem hozzá a Haas Quittin 2:1-et. Viszont azon az áll, először a gyümölccsel kell elkeverni és csak utána a cukorral felfőzni. Mivel ez már eleve cukrozott, a Quittin ebben az esetben segíteni fog rajta? Feleslegesen nem állnék neki újra az üvegek átfertőtlenítésének...2019. jún. 23. 09:27
1/7 anonim válasza:
Te biztosan nem lekvárt csinálsz.
A lekvár úgy készül, hogy előkészíted a gyümölcsöt és vagy fél napig főzöd, amíg a konyhádat nem köpködte össze. Nem kell se víz, se cukor. Na jó, maxmimum egy kevés cukor, mert egy két gyümölcs túl savanyú lenne.
2/7 anonim válasza:
Ha túl híg lett, szerintem ne tartósítószert tegyél bele, hanem egy pici zselatint.
4/7 anonim válasza:
Simán újrafőzheted, én is csináltam már ilyet a korábban elrakott, felbontott híg lekvárból.
5/7 anonim válasza:
arra számíts, hogy a quittin-től zselés lesz, hasonló, mint a bolti lekvárok.
6/7 anonim válasza:
Főzdd tovább, ha akkor sem sűrűsödik, akkor pektin
7/7 anonim válasza:
A tűzről levéve szaladj el a boltba alma pektint venni. Semmi baja nem lesz, ha kihűl a lábasban. Aztán lekvár kilogrammonként 1 púpos teáskanál pektint keverj el alaposan benne szobahőfokon, és aztán forrásig melegítsd fel újra. Utána az általad megszokott módon folytasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!