Van-e valami trükk, a kocsonya tetejéről utólag leszedni a zsírt valahogy? Nem volt időm már megvárni, mert hajnalban lett kész, és csalódottan látom most reggel, hogy nagyon zsíros lett a teteje.
Amikor a kocsonya megfőtt, és egy kicsit állni hagyjuk a fazékban, éppen azért, hogy "feladja a színét"!! Ekkor még porciózás előtt leveses kanállal a tetején megülő zsír nagyobb részét gyönyörűen le tudod szedni.
Majd kiadagolás után is hagyod állni, és még mielőtt megdermedne, akkor is leszeded róla amennyit csak tudsz, vagy amennyit akarsz.
Ha azok után szeded le, hogy megaludt, nem igazán lesz guszta kinézetű a kocsonyád.
köszi. tudtam én is,hogy így kellett volna,csak hajnal 1 re lett kész,és nem gondoltam,hogy ennyi zsír marad,mert főzés közben is szedegettem le..
nem baj,tanultam valamit. legközelebb nem este 7 kor kezdem főzni.
ha már tányérba szedett kocsonyád lett nagyon zsíros, először is szedd le róla kanállal a felesleges fagyos zsírt, majd újra összeboríthatod,átmelegíted, és a még látható zsírfoltokat papírszalvétát áthúzva rajta, ( akár többször is )gyakorlatilag teljesen zsírtalaníthatod.
Újra kimered tányérokba, és szép átlátszó, zsírmentes lesz a kocsonyád. Van vele plusz munka, de megéri.Nekem is, mint mindenkinek, idő kellett megtapasztalni a kocsonyafőzés apró titkait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!