Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel izesítitek, előzetesen,...

Mivel izesítitek, előzetesen, v. utólag, a főzött rizst?

Figyelt kérdés
A folyamat: 1 csésze rizs / étolaj, "pirítás" / 1 csésze forró víz, 1 kávéskanál vegetával / ha lefőtt, még egy csésze forró víz / ha lefőtt, óriás törölköző, bugyolálás, párolás. Az eredmény, eléggé pergős, de kissé ízetlen rizs. Főleg a rizs ízén szeretnék javítani. Készítési módszer, fűszerezés, rizs fajta? Jó volna elérni a kínai büfék szintjét.

#rizsfőzés #rizsizesítés
2017. nov. 2. 17:31
 1/9 anonim ***** válasza:

Még fővés közben só-bors - ez alap.

És kedvtől-ételtől függően curry, petrezselyem, borsikafű, tárkony...


Egyszer véletlenül cukor került bele só helyett fokhagymás hús mellé. Az határozottan nem volt jóízű :/

2017. nov. 2. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Én zsíron megfuttatom, sózom, borsozom egy kis delikáttal ízesítem.

Ha ízesebbre szeretném, akkor a delikát helyett fél kocka húsleves kockával ízesítem.

Rizibizit üveges vagy konzerv borsóval csinálom ha kevés időm van, és a borsó levét is beleöntöm így finomabb lesz.

Ha ízetlen a rizs, akkor tegyêl bele zöldségeket ahogy a kínai büfékben is van, és egy kis tojással bolondítsd meg.

2017. nov. 2. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

- kurkuma, sáfrány: szép színe lesz tőle, bár az íze annyival nem extrább

- paradicsompüré, bazsalikom, oregánó: finom, olaszos rizst kapsz

- szezámolaj és rizsecet: ázsiai ételekhez szuper ízletes, szezámolajjal vigyázz, nagyon kevés is elég belőle, erős íze van

- friss

2017. nov. 2. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
só, bors, petrezselyemzöld
2017. nov. 2. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Bocsi :) friss petrezselyem akart lenni
2017. nov. 2. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
83%

A vegetát mindenképpen jobb kihagyni, mert tele van ízfokozóval, ami igencsak egészségtelen.


Ha a kínai ízt akarod elérni, akkor elöször is jó minöségü basmati rizzsel kezdd az egészet, só egyáltalán nincs benne, és nem pirítanak semmit, és természetesen nem is pergös a végeredmény!


A rízst kiméred, másfélszeres vízzel felöntöd, felforralod és lassan addig fözöd, amíg a vizet beszívja, közben párszor megkevered, majd lefedve ( az edény fedöjével) pihenteted kb 10 percet. (A kínai ismerösöm receptje)


A kínai rizs ízét maga a rizsfajra adja, nincs benne semmiféle egyéb ízesítés.

2017. nov. 2. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
A főzővízbe szoktam dobni egy kisebb fej vöröshagymát.
2017. nov. 2. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Mivel ilyet általában köretnek csinálok ezért az étel szaftjából egy kevéssel szoktam összekeverni a fent leírtakon kívül.
2017. nov. 2. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem siman csak sotlan a tied. Tobb so, vagy ha ugy tetszik, vegeta kell.

En szaritott petrezselyemmel, 1 gerezd zuzott fokhagymaval szoktam izesiteni, persze szamit, mi melle talalom.

2017. nov. 3. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!