Mivel izesítitek, előzetesen, v. utólag, a főzött rizst?
Még fővés közben só-bors - ez alap.
És kedvtől-ételtől függően curry, petrezselyem, borsikafű, tárkony...
Egyszer véletlenül cukor került bele só helyett fokhagymás hús mellé. Az határozottan nem volt jóízű :/
Én zsíron megfuttatom, sózom, borsozom egy kis delikáttal ízesítem.
Ha ízesebbre szeretném, akkor a delikát helyett fél kocka húsleves kockával ízesítem.
Rizibizit üveges vagy konzerv borsóval csinálom ha kevés időm van, és a borsó levét is beleöntöm így finomabb lesz.
Ha ízetlen a rizs, akkor tegyêl bele zöldségeket ahogy a kínai büfékben is van, és egy kis tojással bolondítsd meg.
- kurkuma, sáfrány: szép színe lesz tőle, bár az íze annyival nem extrább
- paradicsompüré, bazsalikom, oregánó: finom, olaszos rizst kapsz
- szezámolaj és rizsecet: ázsiai ételekhez szuper ízletes, szezámolajjal vigyázz, nagyon kevés is elég belőle, erős íze van
- friss
A vegetát mindenképpen jobb kihagyni, mert tele van ízfokozóval, ami igencsak egészségtelen.
Ha a kínai ízt akarod elérni, akkor elöször is jó minöségü basmati rizzsel kezdd az egészet, só egyáltalán nincs benne, és nem pirítanak semmit, és természetesen nem is pergös a végeredmény!
A rízst kiméred, másfélszeres vízzel felöntöd, felforralod és lassan addig fözöd, amíg a vizet beszívja, közben párszor megkevered, majd lefedve ( az edény fedöjével) pihenteted kb 10 percet. (A kínai ismerösöm receptje)
A kínai rizs ízét maga a rizsfajra adja, nincs benne semmiféle egyéb ízesítés.
Szerintem siman csak sotlan a tied. Tobb so, vagy ha ugy tetszik, vegeta kell.
En szaritott petrezselyemmel, 1 gerezd zuzott fokhagymaval szoktam izesiteni, persze szamit, mi melle talalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!