A rántást mindenképpen csak utólag lehet az ételbe tenni?
Főleg főzelékeknél szól úgy a recept, hogy vízben feltesszük a zöldségeket főni, majd külön elkészítjük a rántást és a végén tesszük bele.
Van ennek a sorrendnek valamilyen gyakorlati jelentősége? Ha én fordítva csinálnám, tehát elkészítem a rántást és utána borítom rá a vizet (azzal megfelelően elkeverem) és aztán jönnek a zöldségek, akkor az étel minőségét rossz irányba befolyásolná?
Pontosan.
A rántás legfőképpen sűrítésre szolgál, könnyen leég, ezért csak akkor kell beletenni az ételbe, ha az már puhára főtt.
Én a töltöttpaprikát csinálom így, először a rántást, amit felengedek hideg paradicsomlével,higított 100-os par.pürével.Nem szokott leégni, leragadni, igaz duplaaljú rozsdamentes nagy edényben készítem.
Más főzelékeket, leveseket, csak a zöldségféle megpuhulása után rántok be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!