Bodzaszörpbe utólag is lehet tenni valamilyen tartósítószert?
Natrium-benzoáttal van eredetileg a recept, amit még a felforralt vízben kell az elején feloldani, de nem tettem bele, mert tavaly is hamar elfogyott az a pár üveg.
Most viszont úgy látom, hamarabb kezdenek erjedni, de már elkészült az újabb adag. Utólag mit tehetek bele, hogy ne romoljanak meg idő előtt?
(azon kívül, hogy hűtőben fogom tartani majd, ha üvegbe kerülnek)
Utolsó: a bodzaszörpben van egy jó adag citrom, citromsav is. de ez nem elég a tartósításhoz...Nem vagyok tartósítószer mániás, de, ha valamibe kell, hogy megmaradjon a kívánt ideig, akkor egy csipetnyi Na-benzoát
a garancia, és abba nem hal bele senki.
aszkorbinsavam van itthon, de az nagyon besavanyítaná sajnos, elvinné az ízét, mert ugye ez már készen van
Kedves utolsó: arra tudsz választ adni, hogy így utólag lehet-e belekeverni na-benzoátot? Elkeveredik rendesen a hideg szörpben? Illetve olyan furcsa szaga van...idegenkedem tőle..
hát.... egy pohár hideg vízbe kevertem, nem olvadt el rendesen. Hófehér, kissé habos, vegyszeres lé lett belőle, ráadásul iszonyú büdös vegyszer szaggal... lehet ennek ilyenek kell lennie, de minden porcikám tiltakozott ellene, hogy ezt megigyuk + a 3 éves gyerekemnek adjam, szóval inkább kiöntöttem :S
Azóta is a hűtőben vannak az üvegek, egyelőre semmi bajuk, pár hetet tuti kibírnak még így :)
Természetesen köszönöm annak, aki tanácsot adott! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!