Ha nagyon elsóztam a rizst, utólag lehet kezdeni vele bármit is? Vagy automatikusan kuka, és készítsek újat? :S
Szerintem készits még egy adagot só nélkül, és a kettöt még forrón keverd össze.
A maradékot másnap fel tudod több mindenre használni.
Ne dobd ki : Vagy lehütöd és lefagyasztod majd valamilyen gómbócos húsos ételhez jó lesz és akkor már a húst nem kell sózni .
vagy csinálsz 1 fél adag rizst amit nem sózol és a sós rizs felével elkevered ,a másik fele mehet a fagyasztóba ..
Mennyi rizshez mennyi sót tettél hogy el tudtad sózni?
Én próbálom elsózni,mert mindig sótlan,és harmadik féle sóból is 3 kanállal se lesz sós :S
Még egy adag rizs hozzá só nélkül, összekavarod és már tökéletes.
A többletet holnap fűszerezd be borssal, zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, nyers tojással, zsemlemorzsával meggyúrhatod fasírozottnak. Kis lapított gombócokat forgasd meg sütés előtt ismét zsemlemorzsába. Egy kis főzelékkel (kelkáposzta vagy tejfölös krumplifőzelék) kész a másnapi kaja is!
Tudom, hogy le leszek pontozva, de vállalom.
Ha az elsózott rizshez teszel még annyit só nélkül, az sok lesz. A felét kidobod, és lehet, hogy még akkor is sós mind.
Nem tudom mennyit főztél meg, de egy kiló rizs 250 forint körül van.
Érdemes? Dobd ki a fenébe, és főzz újat. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!