Utólag is bele lehet tenni a szalicilt a lekvárba?
Figyelt kérdés
tegnap főztem lekvárt,azóta száraz dunsztban vannak de ma azt mondták hogy mindenképpen kell bele pl szalicil különben tuti megromlanak.....utólag még bele rakhatom vagy már mindegy.2011. júl. 19. 15:00
1/2 anonim válasza:
Rakd a lekvár tetejére, Anyukám is így szokta. Mondjuk mi egy picit főzés közben is rakunk bele, plussz a lekvár tetejére, mikor már üvegben vannak.
2/2 anonim válasza:
Én soha nem teszek bele, még nem romlott meg.
Ha szétfőtt a gyümölcs, beleteszem a cukrot, és összefőzöm vele 10-15 percig.
Alaposan kimosom, és vízben kifőzöm az üvegeket és a tetőket, ha lecsöpögött, a forró lekvárt beletöltöm, lezárom, és pár percre fejtetőre állítom. Amelyik kifolyna, annak megigazítom a tetejét. Nem szoktam tenni rá se celofánt, se semmi mű dolgot. Utána takarók közé dunsztba teszem, 2-3 nap alatt, lassan hűl ki, ezalatt elpusztulnak a bacik.
Ha már lezártad, és bedunsztoltad, én nem nyitnám ki, ha tisztán tetted el, kicsi a valószínűsége hogy megromoljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!