Eperdzsem befőzés! Kell-e a dzsembe kevernem szalicilt? Mert a recept amit találtam, nem írja csak citromsavat.
Nem bele kell keverni, hanem a tetejére kell tenni, ha fóliával rakod el és kevés benne a cukor.. Amit aztán el is kell róla önteni..
Ha rendesen adsz hozzá cukrot, és vákumtetős befőttesüvegbe rakod akkor nem kell bele semmi, mert a tömény cukor fertőtlenít (mint a só a vizelvonó hatás miatt), a vákum meg gátol bizonyos enzim folyamatokat pl penésznél...
minél kevesebb cukorral csináld, hogy finom gyümölcsös legyen!
szalicilos vízzel öblítsd ki az üveget, és a tetejét,
forrón töltsd bele a lekvárt,
tegyél a lekvár tetejére 1/4 mokkéskanál szalicilt,
és két celofánt tegyél rá (ha tetős az üveg, akkor is)
és a két réteg celofánt is a szalicilos vízben mártsd meg
jól tekerd rá, vagy gumizd le, és újságpapírba tekerve a takarók közé tedd egy napra
sok sikert !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!