Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Befőttet is elég fejre fordíta...

Befőttet is elég fejre fordítani, vagy mindenképpen kell a dunsztolás?

Figyelt kérdés
2014. aug. 1. 11:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem elég. Befőttet muszáj dunsztolni.
2014. aug. 1. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Egyébként miben más? Miért kell neki a dunsztolás?
2014. aug. 1. 23:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért, mert a lekvárt az üvegekbe töltés előtt felforralod, és így maga a lekvár garantáltan csíramentes. Azért kell az üveget megfordítani, hogy a fémkupakján kicsapódó párában ne tudjanak megtelepedni a baktériumok, illetve a lekvár és a kupak közé került levegő is kellőképpen felmelegedjen, és az esetleg benne lévő baktériumok is elpusztuljanak. A száraz dunszt biztosítja, hogy a magas hőmérséklet elég hosszú ideig fennálljon az üvegben.

A befőtt készítésnél a gyümölcsöt nyersen teszed az üvegbe, így az nem csíramentes. A dunsztolás biztosítja a szükséges hőkezelést. Ilyenkor természetesen nem elég a száraz dunszt, mert a hideg gyümölcs nagyon gyorsan lehűti a cukros levet.

2014. aug. 2. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
ahha, köszi!
2014. aug. 2. 22:50
 5/5 A kérdező kommentje:

rájöttem, hogy szerintem félreértettük egymást! :)

Arra gondoltam, hogy miután 10-15 percig, forró vízben, lábasban dunsztolva van, benne kell-e hagyni a meleg vízben dunsztolódni, vagy ki lehet-e venni, fejreállítani, és helyére rakni? :)

2014. aug. 4. 00:05

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!