A zselatin fixet meleg krémhez is hozzákeverhetem? Vagy mindenképpen hideghez kell?
Figyelt kérdés
Tortához csinálok vaniliás krémet: 1 pudingpor+400ml tej+5 tojássárgája+10dkg cukor.
Mikor kész a krém akkor melegen belekeverhetem a zselatin fixet? Igy is megkeményiti?
Múltkor habfixálót tettem ugyanehhez a krémhez és lisztet, de úgy teljesen folyékony maradt.
2013. jan. 26. 23:15
1/4 anonim válasza:
meleg krémhez is hozzákeverheted, de annak a módját a zseléfix hátulján találod leírva (fajtánként eltérő lehet a felhasználási módja)
2/4 anonim válasza:
Ne hülyéskedj! A pudingban van már zselatin. Ez a cucc össze fog állni a zslatinfix nélkül is.
3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat, ma kipróbálom, legfeljebb nem sikerül tökéletesre. :)
2013. jan. 27. 08:38
4/4 anonim válasza:
A pudingban kukoricakeményítő van. Azért kell főzni. Nem zselatin. Azt nem szabad főzni, tönkremegy. Langyos krémekhez lehet csak keverni. A normál zselatinról beszelek.
Az a zselatin fix 33% zselatint tartalmaz. A többi adalék. Nekem is ez a bajom , hogy milyen meleg krémhez lehet keverni. Ha tojás fehérjét ezzel verem fel, felverődik? Krémeshez kell. Kivezették a lapzselatint. Nem lehet kapni. Valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!