Húsvétra milyen sonkát (sonkafélét) szoktatok venni? És hol?
Figyelt kérdés
Gyerekkoromban csak a békebeli kötözöttsonkák voltak, most pedig olyan sokféle (csülök, tarja, lapocka, stb) van a választékban, hogy elvesztem közöttük. Tavaly egy ritka mócsingos lapockát sikerült kifognom, a macska se ette meg. (Utólag jöttem rá, hogy főzni sem kellett volna)
Keresnék valamit a húsvéti asztalra, amit előtte megfőznék, és utána szépen szeletelhető. Köszönöm.
62/F, nem vagyok gyakorlott szakács
2022. márc. 31. 13:53
1/7 anonim válasza:
Sertéscombból készült sonkát vegyél. Néha olyan néven árulják - frikkandó sonka.
2/7 anonim válasza:
Hentesnél veszek füstölt csülköt, ez olyan közepesen füstölt, nem túl sós, de azért finom.
3/7 anonim válasza:
Maszek hentesnél rendesen füstölt sonkát.
4/7 anonim válasza:
Én egyedül élek és már nem kísérletezem.
Megveszem a hentesnél a 30-40 dkg főtt, szeletelt, füstölt tarját, aminek nagy előnye, hogy látom milyen belülről és ezzel el van intézve. Vajas kaláccsal, tormával, főtt tojással tökéletes.
Majd te is rájössz egyszer!:)
5/7 A kérdező kommentje:
#4, igazad lehet :)
A többieknek köszönöm a válaszokat.
2022. márc. 31. 15:34
6/7 anonim válasza:
Hentesnél, hagyományos eljárással készült combsonkát.
7/7 anonim válasza:
Fricandó,füstölt,főtt,nagyon szépen lehet szelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!