Husvétra milyen sonkát vesztek?
Mi csak ketten vagyunk, ezért veszek félkiló füstölt szeletelt tarját a jobbik fajtából.
Ezen látom, hogy színhús, nem merő zsír meg só, nem kell a főzéssel vacakolni, ahol a felére összemegy, aztán ha felvágod akkor zsákbamacska.
Megjegyzem, ha hatan lennénk akkor is így csinálnám, mert beleuntam az ócskasonka ügyekbe.
Van finom házilag készített sonkám.
Nem szeretem a gyorsérlelt, gagyi cuccokat.
Ez nekünk is mindig nagy dilemma, mert a parasztsonkát nem szeretjük. Sós, zsíros, nagyon füstös, kell hozzá egy egyfajta gyomor, ami nekünk nincs.:(
Valószínűleg mi is készen veszünk valamit a hagyomány kedvéért, de nagy ügyet nem csinálunk belőle.
pl:
Fekete erdei sonka
Prágai sonka
Prosciutto sonka
2000-3000 kilója, (szeletelve és egybe is veheted) de legalább minőségi! Ezen húsvétkor nem érdemes spórolni. Mert lehet 1000/kg a kötözött vacak, de felére összemegy és még annak is a felét zsírban levágod. Nincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!