Lehet főzni a habtejszínt?
Nem teljesen értem a kérdést.
Ha ganache krémet csinálsz, ami tejszínes csokoládékrém, akkor mi mást használnál hozzá, mint habtejszínt? Hát pont arra való.
Vagy te a tejszínhabra gondolsz, amit kinyomsz a flakonból? Mert az nem jó.
A ganazs eseteben sima tejszin kell. Aztan lehules utan kell felverni.
Ha csak valami kremhez szeretnel adni tejszint, hogy kisse zsirosabb legyen, akkor adhatsz hozza felvert habot is, de elotte nyomd ki valahova es kevergessed ossze, hogy osszeessen.
A fozes kozben viszont lehet maradnak majd darabkak benne tehat nem tuti, higy homogen leez.
"A felvert fajtára gondolok"
Ha egyszerűen tejszínt ír a recept, akkor sima habtejszínt használj, de nem kell felverni.
Nem én vagyok a 2-es, de én nem látok semmi személyeskedést, teljesen korrekt választ kaptál tőle!
Vagy töröltek valamilyen személyeskedő 2-est?
Süteményhez tejszín folyékony formában = tejszín, habtejszín
Süteményhez tejszín felvert formában = tejszínHAB
Mindig igaz!!!!:
Bárhol ahol tejszínt írnak, a habtejszín garantáltan jó lesz. Tutibiztos.
A főzőtejszín néha igen, néha nem. De sütiknél 90 százalékban nem. Szóval nagy eséllyel a recept habtejszínre gondolt. Vagy ha írja hogy mahas zsírtartalmú az tuti habtejszín. Vsgy ha akár főzés és hűtés után, akár simán csak hűtve fel kell verni az is garantáltan habtejszin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!