Hogyan hozzuk helyre a “megszikkadt” már felvert habtejszínt (tejszínhab)?
Figyelt kérdés
Ez az 1. tortám, és tejszínhabbal vontam be kívülről. Mivel este kezdtem neki a készítésének, nem lett kész a torta, így éppen hogy csak bevontam vele. Éjszakára elfelejtettem letakarni, és úgy tettem be a hűtőbe. A maradék tejszínhabot is... Tehetnék valamit, ami “meg tudná javítani”? Mert most olyan, mint a megszáradt joghurt, kemény, nem kenhető szerintem.
Még ilyenkor nem kezdek bele a folytatásba (5:34) , ezért kérlek titeket, hogy minél hamarabb válaszoljatok, mert kb. 10:00ra várjuk a vendégeket, a kistesóm szülinapjára. És aki csak be akarna szólni, (pl: “Ha! Megszívtad!) az inkább tartsa magában. Köszönöm!
2020. okt. 23. 05:40
1/3 anonim válasza:
A tejszínhab nem lesz egy nap alatt "kenhetetlen". Amúgy sem szoktuk letakarni a bevont, egész tortát. Mit szeretnél helyrehozni?
2/3 anonim válasza:
A tejszín habfixáló nélkül pár óra alatt összeesik, levet enged. A tortád valószínűleg beszívta a tejszíhabból a folyadékot, így jó puha lesz a tészta. Szerintem majd a szervírozás előtt díszítsd fel újra tejszínhabbal, plusz amit goldoltál rá.
3/3 anonim válasza:
Jól értem, hogy maga a felvert tejszínhab száradt bele a le nem takart edénybe, ezért nem tudod felkenni? Mert így már én is jártam. Gyorsan vegyél másik habtejszínt és abból csináld meg. A beszáradt meg jó lehet mondjuk kávéba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!